PUBLICITAT

La Guàrdia Civil intervé 29.000 euros a la Farga

  • Un veí de Valladolid tornava a casa des d'Andorra amb 30.000 euros a la butxaca
EL PERIÒDIC
VALLS DE VALIRA

La Guàrdia Civil va localitzar divendres passat 30.000 euros a la bossa de mà i a la butxaca de la jaqueta d'un conductor a la duana de Farga de Moles. L'home, EGG de 65 anys i veí de Valladolid, conduïa un turisme Peugeot 407 amb matrícula espanyola. L'home tornava d'Andorra i es dirigia cap a territori espanyol, segons va informar la benemèrita en un comunicat.

L'inculpat per una infracció a la normativa europea sobre el blanqueig de capitals que no permet viatjar amb més de 10.000 sense declarar-ho, va poder seguir el viatge amb 1.000 euros en concepte de mínim de supervivència, quedant la resta de diners que duia a disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.

El fets van passar a les onze del matí quan efectius del cos especial de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal (ODAIFI) de la Guàrdia Civil, van inspeccionar el vehicle. Els agents van trobar els diners i van aixecar acta contra EGG de 65 anys i veí de Valladolid, que tot i poder continuar el viatge haurà de respondre davant l'Agència Tributària espanyola d'una infracció a la normativa europea sobre blanqueig de capitals. L'inculpat també s'arrisca a una inspecció fiscal i haver de respondre a la justícia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT