PUBLICITAT

Artistes de càmera en mà

  • El Festival Ull-Nu premia avui les millors de les quaranta obres que s'hi han presentat
L. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Captura del vídeo Slackline presentada a la mostra. Foto: YES WE CAM

Ahir va començar el Festival Ull-Nu de Joves Creadors dels Pirineus amb les categories de Publicitat i videoclip i Audiovisual de temàtica esportiva. El Centre de Congressos de la capital és l'escenari de la quarantena d'obres a concurs i avui és el dia fort del festival amb les categories de Documental (16.30h), Videoart i experimental (19.30hores) i Ficció (20.30h). En aquest última l'actor i també director Isak Férriz compareix al festival amb Alba, el seu quart i últim curtmetratge, el qual clausurarà el festival.

Un dels participants al festival és la jove productora andorrana Yes we Cam. Originada al nostre país per part de tres professionals de la imatge, que han volgut donar la volta al panorama audiovisual del país amb projectes frescos, enregistrats càmera en mà i amb ganes d'oferir material més modern i arriscat en imatge.

La jove productora prova sort al Ull-Nu amb SlackLine, un reportatge per donar a conèixer aquesta disciplina esportiva de muntanya de la mà d'un dels seus experts al nostre país. Aquest esport es basa en caminar per sobre d'una corda entre dos punts elevats, com poden ser dos arbres, com si els que el practiquen fossin equilibristes, tot i que no té res a veure amb el circ. La corda que es posa en aquesta modalitat és més ampla i permet aguantar més l'equilibri. Pot semblar fàcil però no ho és.

El projecte presentat per Yes we Cam mostra al corredor de muntanya Òscar Casal, que practica també SlackLine per enfortir els músculs i millorar la seva resistència. Gran part de l'atractiu del reportatge és poder mostrar plànols exteriors amb una il·luminació per a destacar i amb uns efectes sonors molt ben ajustats. Els plànols escollits per l'equip de Yes we Cam, format per Xavier Fajardo, Joaquim Figueras i Òscar Julià, que van preparar el vídeo amb Roger Torruella, són molt nets. Agradables per a la vista. I realment anima a practicar SlackLine. A més l'utilització d'una càmera rèflex, tant de moda fins i tot per al cinema, ofereix matisos més personals.

Un clip que també va tenir les seves dificultats. Una de les més curioses, el fred que va patir Òscar Casal, ja que era de bon matí a principis d'octubre quan es va gravar. Però el resultat, clarament, va merèixer el patiment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT