PUBLICITAT

L'Andorra visita un Llevant a l'alça i que a casa no coneix la derrota

  • El CV Andorra, únic equip que juga avui al Principat, rep un històric: l'Unicaja Almeria
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Christian Salvador realitza una esmaitxada en un partit del curs passat. Foto: ÀLEX LARA

Avui se'ns presenta un dissabte mogut, amb diversos esports en acció i un que acapara el protagonisme dins les nostres fronteres: el vòlei. El CV Andorra rep un històric de la Superlliga com és l'Unicaja Almeria. També al Principat viurem la darrera prova d'escalada al rocòdrom de Caldea i fora el FC Andorra de futbol sala té un complicat compromís a la pista del Llevant, un equip que està anant a més.

El FC Andorra juga aquesta tarda (17.00 hores) a la pista del Llevant Dominicos amb l'única baixa de Delpi, que té una pubàlgia i segons els pronòstics estaràa tres setmanes de baixa. Carlos Sánchez, amb grip aquests dies, comptarà per tant amb el gruix de la plantilla i sobretot, amb els homes importants, per visitar un pavelló en el qual fins a dia d'avui ningú no ha guanyat.

L'equip valencià ha empatat dos partits i n'ha guanyat un davant el seu públic, a més de ser un equip que va començar malament, amb un punt en les tres primeres jornades, però que s'ha refet amb dues victòries, un empat i una derrota en els darrers quatre partits.

El conjunt tricolor, de la seva banda, arriba a la cita crescut per la gran victòria de la setmana passada davant el Melilla. Tampoc no es queda curt si parlem de dinàmiques positives, ja que els de Carlos Sánchez han guanyat tres dels últims quatre partits i són sisens a cinc punts del líder, ElPozo Ciudad de Múrcia, que no pot pujar en ser un filial. El Llevant és vuitè a dos de l'Andorra.

L'experiència de jugadors com ara Aitor, Carlinhos o Ique serà de nou trascendental. Carlinhos i Ique són els dos màxims golejadors de l'equip amb 6 i 7 gols, respectivament, dels 21 que suma en total l'Andorra. Entre ells dos han marcat més del 50% d'un Andorra que de moment està sent més efectiu a casa, però que fora també està deixant bona imatge.

L'Unicaja Almeria és un dels equips amb més tradició en el vòlei espanyol. Un dels grans de la Superlliga. Ara està en hores baixes però igualment compta amb un potencial que potser no està al nivell de Terol però és un dels que lluitaran com a mínim per la segona posició.

Les diferències amb un CV Andorra que acaba d'ascendir, que arrossega des de fa anys problemes econòmics seriosos i que compta amb una plantilla limitada i inexperta en la màxima categoria, fan pensar en que la victòria és poc més que improvable. Això no vol dir que l'equip de Lluís Hillaire ja doni el partit per perdut: «Il·lusió en tenim i molta però sabem que serà força complicat». Tots els jugadors, excepte el dubte de Garrido, estan disponibles. Una de les grans excuses per anar al Poliesportiu (18.30 hores) és que hi serà la perla del vòlei espanyol Villena, millor atacant del Mundial 2010.

El Circuit Nacional d'Escalada posarà avui punt i final al calendari del 2012 amb la prova del rocòdrom de Caldea (de 10.00 a 19.00 hores, que segons les previsions serà tota una festa amb una gran participació. La confirmació d'assistència d'un grup nombrós de catalans proporcionarà un comiat a la temporada de nou amb una xifra per sobre de l'esperat i que superarà la cinquantena d'escaladors. Aquesta ha estat la dinàmica en aquest 2012, en el qual gairebé s'ha duplicat la participació a totes les proves, en comparació amb l'any passat. La FAM tindrà també una notòria presència amb la participació deRoger Colell, Guillem Colell, Noam Goldin, Àurea Domínguez i Natxo Arrarte.

Demà serà un altre dia sense pauses i amb una gran activitat al Principat. Com (gairebé) cada diumenge tindrem el dia ocupat amb els partits de Primera de la Lliga Nacional: a Alàs, a les 12.00 hores, UE-Burger King; i a Aixovall Engordany-Principat a la mateixa hora, Lusitans-Encamp a les 16.00 hores i acte seguit el clàssic de la Lliga, Pidasa-Sant Julià. Entremig, al Camp del Consell, el VPC rep a les 15.30 hores el Villeneuve Pareage, segon classificat a Promoció d'Honor amb nou punts per sobre del quinze de Dídac Martínez.

Fora del Principat cal estar atents a l'Amposta-FC Andorra de futbol (16 hores) i a l'última cita de Copa del Món de Km. Vertical, a Puig Campana, amb 4 corredors de la FAM.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT