PUBLICITAT

Martí assegura que la presidència del Consell d'Europa demostrarà la "vocació europeista d'Andorra'"

  • El cap de Govern ha protagonitzat aquest divendres l'acte que s'ha celebrat a Andorra amb motiu de l'inici de la presidència del Consell d'Europa
El cap de Govern, Toni Martí, ha protagonitzat aquest divendres l'acte que s'ha celebrat a Andorra amb motiu de l'inici de la presidència del Consell d'Europa, tenint en compte que la cerimònia oficial de traspàs de la presidència té lloc a Tirana (Albània). Martí s'ha mostrat convençut que els sis mesos presidint el comitè de ministres d'aquest organisme 'seran un èxit' i que serviran per demostrar la 'profunda vocació europeista d'Andorra'. El cap de Govern també ha destacat que els dos eixos entorn dels quals girarà la presidència seran l'educació i els drets humans perquè 'és allò que ens fa europeus', i del 18è aniversari, precisament aquest dissabte, de l'entrada d'Andorra al Consell d'Europa. Durant l'acte, que ha comptat amb una àmplia representació de totes les institucions del país, s'ha inaugurat una exposició sobre el Consell d'Europa ubicada a l'exterior de l'edifici administratiu del Govern.
Aquest divendres Andorra assumeix per primera vegada a la història la presidència, durant sis mesos, del comitè de ministres del Consell d'Europa. A banda de l'acte oficial en el qual Albània farà el traspàs de la presidència a Andorra, i que té lloc aquest divendres a les sis de la tarda a Tirana, a Andorra s'ha fet un acte simbòlic que ha servit per inaugurar una exposició sobre l'organisme a l'exterior de l'edifici administratiu del Govern, amb la presència de totes les autoritats del país. 

El cap de Govern, Toni Martí, en el seu parlament, ha destacat que ara més que mai Andorra vol ser europea, i que en la tasca d'obrir el país al món cal tenir present que 'el lloc està sens dubte a Europa'. En aquest sentit, Martí ha dit que més enllà de les negociacions per trobar l'encaix a Europa, la presidència del Consell d'Europa 'és una oportunitat per fer conèixer el país de forma molt important a nivell internacional'. 

El cap de Govern també ha destacat que just aquest dissabte fa 18 anys que Andorra va entrar al Consell d'Europa. Òscar Ribas, l'aleshores cap de Govern, ha destacat que aquesta entrada va permetre a Andorra d'obtenir el reconeixement internacional just després de l'aprovació de la Constitució, i 'ens va facilitar avançar en el temps moltes de les possibilitats que ha tingut el país a nivell internacional'. Segons Ribas, la presidència que ara s'assumeix permetrà consolidar el 'prestigi' que formar part del Consell d'Europa ha donat al Principat, l'avenç en la legislació social, i la possibilitat que la imatge d'Andorra sigui més ben valorada.

L'excap de Govern també ha afirmat que la bona imatge d'organització i serietat que es pot donar durant aquests sis mesos també ajudarà a l'hora de treballar en l'aproximació a la Unió Europea.

El cap de Govern ha remarcat que la presidència del Consell d'Europa permetrà demostrar la vocació europeista d'Andorra i que 'els països petits són grans en valors i capacitat de lideratge'. A més, considera que Andorra pot ser un exemple en qüestions d'educació i de drets humans, i en aquest sentit ha assegurat que el sistema educatiu és un model d'equilibri, de multiculturalitat i d'integració. 

Toni Martí s'ha mostrat convençut que d'aquí a sis mesos 'Europa reconeixerà la presidència andorrana com a una presidència excel·lent', perquè considera que hi ha hagut una gran feina de preparació i estarà molt ben liderada pel ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i l'ambaixador a Estrasburg, Josep Dallerès.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT