PUBLICITAT

Encamp aprova el pla parcial de la urbanització de la Cabeca

  • La inversió prevista és de 14 milions d'euros i la comercialització arrencarà el 2014
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un Consell de Comú d'Encamp. FOTO: TONY LARA

El Comú d'Encamp va aprovar ahir el pla parcial de la urbanització de la Cabeca, en una franja paral·lela a la carretera que uneix Escaldes-Engordany i Encamp. El pas següent és l'aprovació del projecte d'urbanització, que s'esperà sigui d'aquí a sis mesos per poder començar a fer la urbanització mínima d'accessos i vials el 2013, i cap el 2014 començar la comercialització de les parcel·les perquè els compradors les construeixin. La inversió que farà Arbres de Tardor per urbanitzar és de 14 milions d'euros. El projecte de la Cabeca és un dels més importants plantejats a Andorra, ja que es tracta d'una urbanització que inclou oci, comerç i zona residencial en un espai de 155.000 metres quadrats de superfície. Amb l'aprovació del pla parcial, la promotora Arbres de Tardor va procedir a presentar el projecte d'urbanització, que esperen que estigui aprovat en uns sis mesos, segons informa l'ANA. La voluntat de la promotora és poder començar les obres d'urbanització al 2013, però només unes obres mínimes, dels accessos i vials bàsics, per així poder iniciar la comercialització de les parcel·les el 2014. La promotora limitarà la urbanització per donar més flexibilitat als compradors de les parcel·les que podran fer els vials que els afectin al seu gust. Tot i que la inversió total d'urbanització prevista és de 14 milions, durant la primera fase es preveu que només se'n faci una petita part. La promotora no assumirà cap altra construcció que aquesta, ja que les parcel·les es comercialitzaran totes dins del projecte global, perquè siguin els compradors qui les construeixin. És per aquest motiu que les obres de construcció de les parcel·les encara no es poden datar, ni tampoc es pot saber la demanda que hi haurà. Ara bé, el director general de la promotora Arbres de Tardor, Joan Pla, va afegir que «la situació econòmica ja serà millor quan es comenci la comercialització i hi podrà haver una bona demanda».

Indignació de la minoria / El conseller de l'oposició encampadana Joan Sans va protestar ahir per la «manipulació o mutilació de l'acta de la sessió de Consell de Comú anterior». El socialdemòcrata va denunciar que «s'han omès intervencions que varem sol·licitar expressament que s'hi afegissin», i va continuar indignat que «fer això és molt greu perquè és una manera de silenciar dos consellers electes, en l'únic lloc on podem fer-nos sentir i exercir el control de govern».

No obstant les protestes dels socialdemòcrates que també havien presentat esmenes a l'última sessió, la majoria comunal va decidir aprovar l'acta del consell tal com s'havia presentat, això si amb els vots en contra de l'oposició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT