PUBLICITAT

Cau una banda que va arribar al Principat per furtar en comerços

  • La policia va trobar al cotxe dels sospitosos supressors d'alarmes i estris per tallar antirobatoris
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Material interceptat per la Policia. Foto: POLICIA

La Policia va detenir el passat dimecres un home i una dona que formarien part d'una banda organitzada que hauria vingut al Principat per cometre furts en establiments comercials. Segons va explicar la Policia, al migdia els agents que patrullaven per Andorra la Vella van observar la presència sospitosa de tres persones, que en advertir que eren observades van començar a fer gestos sospitosos i van canviar sobtadament d'itinerari. Per aquest motiu, la Policia va procedir a controlar-les.

L'home es va identificar amb un permís de conducció i un permís de residència de la República Txeca, mentre que la dona, que va afirmar estar casada amb l'home, va presentar un passaport mongol i un permís de residència txec. La segona dona es va identificar amb un permís holandès.

La investigació va permetre localitzar un turisme Audi A6 amb matricula txeca amb el qual aquestes tres persones havien arribat al Principat, estacionat en un cèntric aparcament d'Andorra la Vella. Al vehicle hi van trobar dos documents tipus «demanda d'asil» expedits a França, amb les fotografies del matrimoni, però amb diferents identitats i dates de naixement.

A més, al maleter hi havia tres bosses de mà folrades d'alumini, dos inhibidors de freqüència –utilitzats per anul·lar els sistemes d'alarmes de les botigues– i una agenda amb una comanda de diversos perfums, a part de diversos estris per tallar alarmes i similars.

Per tot plegat, la Policia va determinar que les tres persones haurien arribat al Principat amb l'única finalitat de cometre furts de mercaderia, utilitzant les bosses folrades, els inhibidors d'alarmes i les tenalles per tallar les alarmes.

La Policia va destacar que amb aquesta intervenció s'ha desmantellat una banda organitzada abans que comencessin a cometre delictes patrimonials en establiments comercials.

Pel que fa a la segona dona, la Policia va informar que se li ha incoat una proposta d'expulsió i ha estat foragitada, sent acompanyada a la frontera francoandorrana de Porta.

El matrimoni, de nacionalitat mongola, van ser detinguts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT