PUBLICITAT

La Policia no fa marxa enrere tot i el «tarannà conciliador» d'Espot

  • Es manté el repartiment de fulletons, si bé el ministre es compromet a estudiar la situació
LUIS GARRIDO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El portaveu del SIPA, Joan Comella, ahir, abans de començar la protesta. Foto: ÀLEX LARA

Les paraules del cap de Govern, Toni Martí, alertant als policies de que «s'anirà on s'hagi d'anar», fins a tot a querellar-se amb els representants dels treballadors públics, poden haver tingut efecte en els sindicats policíacs, però malgrat tot continuaran endavant amb el seu full de ruta. Uns plans on seguirà en marxa el repartiment de fulletons prop de Sant Julià per denunciar la seva situació als que arribin en cotxe al Principat.

Tot i així, s'ha donat una mica més d'aire a les relacions amb el Govern, ja que els sindicats del cos van valorar positivament la reunió que van tenir ahir amb el ministre d'Interior, Xavier Espot. Una trobada que es va realitzar just després de manifestar-se una trentena de persones davant de l'edifici de la Policia, en una versió bastant descafeïnada de les protestes si es compara amb la primera marxa que van fer contra el Govern.

El portaveu del Sindicat de la Policia d'Andorra (SIPA), Joan Comella, va agrair la bona voluntat i el tarannà conciliador de diàleg que va expressar el ministre, i entén que «mirarà de posar fil a l'agulla a les demandes que s'han exposat, sobretot a nivell de recursos materials».

Però es continuarà amb les protestes, ja que el sindicalista va afirmar que prefereix «esperar els fets per saber si la reunió ha estat profitosa», motiu pel que no es desconvoca el repartiment de fulletons, per si de cas l'actitud del ministre «només han estat paraules».

A l'altre banda, el ministre Xavier Espot va assegurar que les dues parts han «convingut que s'ha arribat a un punt d'inflexió i que a partir d'ara tots intentarem dialogar el màxim possible». El titular d'Interior, que va explicar les accions pressupostades per l'any vinent, es va comprometre a estudiar «els incisos d'aspectes concrets que han fet els sindicats i que no s'havien tingut en compte», i va assegurar que el parc mòbil de motocicletes s'anirà renovant paulatinament.

Protesta pel material / La manifestació d'ahir protagonitzada per la Policia, la quarta en aquest temps tenint en compte la marxa organitzada per AD800, va voler protestar contra el material i la formació dels agents, amb una posada en escena molt més edulcorada que les anteriors. Una trentena de persones, sumant policies i companys d'ells, es van posar davant del ministeri, el mateix lloc que el despatx del ministre, per reclamar millores com l'ampliació de la plantilla i la renovació i compra de material.

Comella va demanar al Govern que «deixi d'utilitzar el to victimista i alarmant» i va assegurar que han «demostrat que saben separar les reivindicacions de la seva tasca com a policies». I és que des de l'Executiu es critica que puguin interferir les protestes amb les tasques policials, que són d'obligat compliment tant quan s'està de servei com quan no.

D'altra banda, la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Fererr, va manifestar estar d'acord amb que el cos policíac faci us del dret a manifestar-se, però no va veure amb bons ulls que es reparteixin fulletons prop de la frontera amb les queixes dels agents. «Som un país turístic i amb la dolenta situació econòmica hem de donar imatge de tranquil·litat». Segons ella, «aquest pas hauria de ser l'últim, quan les negociacions haguessin fracassat», fet que no pensa hagi succeït encara.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT