PUBLICITAT

El comú de la capital activa un pla de jubilació amb BPA

  • Tindrà una rendibilitat d'un 1,25% anual i no penalitzarà el rescat
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Campmamà, asensio i Ferrer, ahir, abans de la presentació del pla de jubilació. Foto: ÀLEX LARA

El comú de la capital ja té enllestit un pla de jubilació per als seus treballadors, ja siguin funcionaris o no, després de que el sindicat representatiu es decantés per una oferta de BPA. Sense números finals sobre quants interessats podria haver-hi, la proposta per als assalariats d'Andorra la Vella ofereix una rendibilitat d'un 1,25% anual i es pot rescatar sense despesa afegida.

L'entitat encarregada d'elaborar el pla de jubilació és BPA, que segons la cònsol major, Rosa Ferrer, va guanyar l'edicte públic posat en marxa pel Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (Sitca). Aquesta ofereix adherir-se als plans de jubilació amb aportacions mensuals d'un mínim de 30 euros i un màxim de 36.000. Els interessats podran apuntar-se ara o en un futur, sense límit de temps. I les condicions es mantindran i no es modificaran a la baixa, segons va assegurar el director general de BPA Assegurances, Roger Campmamà.

Nòmina / La quantitat aportada es descomptarà directament de la nòmina dels treballadors. També podran apuntar-se els cònjuges i els fills dels treballadors comunals, tot i que aquests veurien la quantitat per al pla deduïda mensualment del seu compte corrent. Igual que succeiria amb els assalariats al comú, en cas que abandonessin la seva feina i volguessin mantenir l'assegurança.

Segons el president del Sitca, Cristian Asensio, està «obert a tots els treballadors», i segons una enquesta que van realitzar, el 40% dels assalariats estarien interessats en aquest pla de jubilació. Tot i que l'enquesta no vol dir que s'acabi materialitzant aquesta xifra, sí que ha contrastat el sindicat que tres quartes parts dels que podrien acollir-se als plans de BPA ho fessin amb aportacions mensuals de 50 euros.

Un punt important es que, segons va remarcar Campmamà, existeix una possibilitat de rescatar els diners invertits en qualsevol moment «sense penalització ni comissions». I va recordar que es tracta d'una oferta col·lectiva i que es poden fer aportacions variables.

A més d'aquest 1,25% anual que rendibilitzen les pòlisses, el director de la divisió d'assegurances de la BPA va explicar que per aquells que estiguin més temps i que ampliïn els pagaments es faran bonificacions i que es premiarà la fidelitat als 10 o 20 anys.

Rosa Ferrer va celebrar aquesta iniciativa per «millorar les condicions de tots els treballadors» amb una «fórmula per a garantir els fons» dels assalariats al comú.

De tot el procés es va encarregar el Sitca, amb el suport del comú per a realitzar el concurs i dialogar amb les entitats en busca de la millor oferta. Encara és una incògnita quanta gent ho demanarà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT