PUBLICITAT

Crèdit Andorrà apostar per l'expansió a sudamerica

  • Desembarca al Perú i el Paraguai comprant dues noves societats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La seu central de Crèdit Andorrà a Andorra la Vella. FOTO: TONY LARA

El Grup Crèdit Andorrà desembarca al Perú i el Paraguai amb dues operacions de compra, autoritzades pels reguladors dels dos països llatinoamericans i per l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF). Al Perú l'entitat ha adquirit el 51% del capital social de KRESE Sociedad Intermediaria de Valores SAC, amb seu a Lima, crea una nova filial del grup Crèdit Andorrà que operarà sota la denominació comercial CA Perú Sociedad Agente de Bolsa. La llicència permetrà a la companyia efectuar totes les operacions que existeixen en el mercat de valors peruà, oferint serveis d'assessorament financer i negociació de valors mobiliaris i desenvolupant activitats de promoció i prestació de serveis financers. L'operació compta amb l'autorització oficial de la Superintendencia del Mercado de Valores de Perú (SMV) i de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF). José Eduardo Castillo assumeix la direcció general i el nucli d'accionistes locals de KRESE SIV continua a la societat amb el 49% del capital.

Al Paraguai, el Grup Crèdit Andorrà ha adquirit el 70% del capital social de la societat Valores Casa de Bolsa SA, desprès d'obtenir l'autorització de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) i de la Comisión Nacional de Valores de Paraguay. Diego Christian Borja serà el director general. El nucli d'accionistes locals continua en la socitat amb el 30% del capital. El conseller delegat del Grup Crèdit Andorrà, Josep Peralba, va manifestar ahir que «aquestes dues operacions al Perú i al Paraguai són un pas més en la nostra estratègia d'expansió internacional, concretament a Llatinoamèrica». Peralba també va afegir que «ens sentim molt satisfets d'haver trobat socis estratègics que comparteixin la nostra filosofia i el repte de crear un projecte sòlid, solvent i molt especialitzat, i que aporten una extensa trajectòria i una excel·lent reputació». El Grup també compta amb un banc i una casa de borsa a Panamà, una oficina de representació a l'Uruguai, una assessoria patrimonial a Mèxic i un broker dealer a Miami (Beta Capital Management LP). També té presència a Europa i a l'abril de l'any passat va comprar Banque de Patrimoines Privés a Luxemburg i l'octubre del mateix any. va adquirir el 85% de Banco Alcalá a España.

Crèdit Andorrà té una quota del 35% del mercat a Andorra. En l'actualitat és present a Andorra, Espanya, Suïssa, Luxemburg, Estats Units, Mèxic, Panamà, Uruguai, Perú i Paraguai. Crèdit Andorrà manté les qualificacions per part de Fitch Ratings, amb un ràting A- a llarg termini, i un ràting F2 a curt termini.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT