PUBLICITAT

Revolució fiscal

  • Els clubs i entitats, obligats a actualitzar-se, patiran ja un 10% de recàrrec en presentar els comptes
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La natació sincronitzada dels Serradells formarà un club independent. Foto: ÀLEX LARA

La Llei de Finances Públiques mana, i tots els clubs i entitats esportives estan obligats a passar per caixa. Els guanys i les pèrdues, i els números clars. El NRT és el Número de Registre Tributari que totes les societats han de tenir per actualitzar els seus comptes i presentar-los al Govern. El passat mes d'octubre, el ministre de Finances, Jordi Cinca, informava que la recaptació de la primera prova pels impostos directes va ser de 15,5 milions d'euros. Una part d'aquests diners provenen del món de l'esport, tot i que encara falten moltes entitats per presentar les dades. No hi ha un termini límit establert, però sí que és des del passat 10 d'octubre quan les societats tindran un recàrrec del 10% per la presentació dels números tard.

Les entitats esportives entren en el mateix sistema de tributació que qualsevol societat econòmica. Fins el mes de juliol hi havia temps per fer la declaració censal i, en cas de tenir beneficis, fer un pagament a compte que tenia una primera data límit, sense recàrrec, el 10 d'octubre. Ara bé, hi ha excepcions. Segons les fonts consultades, si els beneficis d'una entitat esportiva són a conseqüència de la mateixa activitat esportiva, estaria exempt, però hi ha la clàusula d'activitat «accessòria», segons el nom oficial. Això preveu que si un club guanya diners mitjançant unes accions paral·leles a la purament esportiva, s'han de declarar, tot i que hi ha un límit. Si els guanys són inferiors a 10.000 euros, no cal fer constar això, però si els superen i són, per exemple, 11.000 euros, s'han de declarar en la seva totalitat els 11,000, i no a partir dels 10.000.

El registre, en tot cas, estarà fet sota la responsabilitat del «propietari» de l'entitat. Si el propietari és un Centre Esportiu que pertany a un comú, el Número de Registre Tributari (NRT) serà el del comú. Amb tot, hi ha dubtes: fins el setembre havien arribat al Govern 1.525 consultes telefòniques i 219 correus electrònics per resoldre qüestions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT