PUBLICITAT

Traçades les línies generals de l'assistència lletrada a l'inici

  • El cap de Govern assegura la voluntat política de canviar aquesta situació
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos lletrats, en una sala de la Batllia. Foto: TONY LARA

El Consell de Ministres va analitzar ahir l'esborrany del projecte de Llei Qualificada per adequar les actuacions en el procediment penal i disposar d'assistència lletrada des del moment de la detenció. Aquesta primera anàlisi ha estat la lectura de les línies generals d'aquest esbor- rany. Segons va explicar ahir el cap de govern, en els propers 15 dies i abans que es torni a reunir el Consell de Ministres el vinent dia 25, es preveu que aquestes línies estiguin redactades. Aquest fet suposa un pas real d'aquesta reivindicació històrica que ha capitanejat el Col.legi d'Advocats.

El dia 25 es tornarà a analitzar i finalment en el mes de setembre està previst que entri a tràmit parlamentari aquest projecte de llei que facilitarà l'assistència lletrada davant de la Policia als detinguts.

Aquest fet suposa "l'acceptació de la voluntat política de canviar aquesta situació", va manifestar Bartumeu. Un fet que suposava un buit legal i una mancança de drets per als detinguts que ha estat criticat pels mateixos advocats. Aquesta voluntat política de canviar aquesta situació és, segons Bartumeu, no solament una voluntat del Govern i del Partit Socialdemòcrata, sinó també d'altres grups parlamentaris. El Col.legi d'Advocats reivindica des de fa anys l'assistència lletrada des del primer moment, és a dir, des de la intervenció de la Policia. A la pràctica, la reivindicació s'ha traduït els darrers mesos en un seguit de qüestions prèvies a les vistes judicials, plantejades pels advocats de la defensa i que han portat el Tribunal de Corts a elevar-les al Tribunal Constitucional. Per altra banda, el TC ha de pronunciar-se el vinent mes sobre els recursos d'inconstitucionalitat provocats per les intervencions dels advocats de diversos casos en les respectives vistes davant del Tribunal de Corts, relatives a la manca d'assistència lletrada des del moment de la detenció dels presumptes delinqüents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT