PUBLICITAT

El Triatló i la 'Sincro' seran entitats desvinculades del Club Serradells

  • La NRT provoca alguns canvis en els clubs per la responsabilitat de control de dades que suposa
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

La nova normativa de l'NRT (Número de Registre Tributari) ha provocat canvis en alguns clubs. L'exemple més clar és el del Club Esportiu Serradells. Aquesta entitat d'Andorra la Vella, que des del 1991 existeix i que sempre ha comptat amb altres seccions a més de l'original club de natació, com tir, boxa, natació sincronitzada, esquaix o triatló, ara es disgrega. La raó és que els mandataris del club serien responsables dels comptes de les altres seccions. Per evitar això, aquestes es desvinculen, quan no és el cas que desapareixen. Així, els membres del triatló i de natació sincronitzada formaran un club cadascú.

Aquestes dues futures entitats, abans seccions esportives del CE Serradells, ja han demanat al comú el permís per utilitzar el nom de Serradells –la Llei de Signes d'Estat–, mentre que l'esquaix i la boxa deixaran d'existir. De fet, una de les conseqüències de la nova normativa fiscal és que moltes petites entitats que ara hi són, desapareixeran per no tenir activitat i per no haver de fer les gestions burocràtiques que ara es demanen.

Aquells que agafen ara el nom dels Serradells, però sense res a veure amb el Club Esportiu Serradells, que serà únicament de natació, seran el club d'Artística, de Rítmica, de Triatló i de Sincronitzada. Cadascú funcionarà com una petita empresa, tal i com marca la nova disposició legal del Ministeri de Finances.

SANT JULIÀ DE LÒRIA: SASECTUR / Al Centre Esportiu Sant Julià no hi ha canvis, perquè la societat Sasectur gestiona el Club Esportiu Sant Julià (esquí nòrdic, natació, sincronitzada, karate, futbol, futbol sala, rítmica, judo i taekwondo) i fa els comptes.

CANILLO: CLUB GEL I HOQUEI GEL / Al Palau de Gel de Canillo funcionen de manera individual l'Andorra Hoquei Gel i l'Andorra Club de Gel de patinatge artístic. Com a secció esportiva es troba l'escola de natació.

ESCALDES-ENGORDANY: CN ESCALDES / A les piscines d'Escaldes-Engordany no hi ha novetats, perquè l'entitat que utilitza les instal·lacions ja funcionava com a club independent. És el Club Natació Escaldes.

ENCAMP: 22 CLUBS I 2 SECCIONS /Encamp suma 22 clubs (Encamp i el Pas de la Casa) que ja fan el seu camí, tot i que algun pot acabar per desaparèixer per manca d'activitat, mentre que el dos centres esportius acullen dues seccions, que en la nomenclatura encampadana es diuen Secció d'Acció Esportiva.

ORDINO: WATERPOLO I NATACIÓ / A Ordino, el judo i la rítmica ja es van desvincular del Centre Esportiu (CEO) i formen part ara del Futbol Club Ordino, mentre que el CEO acull el waterpolo i el ‘perfeccionament' en natació. És precisament el Comú d'Ordino qui ha preguntat al Govern si les seves seccions esportives han de tributar, sense que hagi obtingut, de moment, cap resposta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT