PUBLICITAT

Els sindicats de la Policia celebren el "tarannà conciliador" d'Espot

  • Els representants dels dos sindicats de la Policia han valorat positivament la reunió d'aproximadament una hora que han mantingut amb el ministre d'Interior i Justícia
  • Comella ha assegurat que continuaran amb les accions de protesta previstes, com el repartiment de fulletons d'aquest diumenge
Els representants dels dos sindicats de la Policia han valorat positivament la reunió d'aproximadament una hora que han mantingut amb el ministre d'Interior i Justícia, Xavier Espot. El portaveu del SIPA, Joan Comella, ha agraït la bona voluntat i el tarannà conciliador de diàleg que ha mostrat el ministre, i entén que 'mirarà de posar fil a l'agulla a les demandes que s'han exposat, sobretot a nivell de recursos materials'. Malgrat tot, Comella ha assegurat que continuaran amb les accions de protesta previstes, com el repartiment de fulletons d'aquest diumenge, perquè volen ser prudents i 'esperar els fets per saber si la reunió ha estat profitosa o només han estat paraules'. De la seva banda, el ministre Xavier Espot, ha assegurat que les dues parts 'hem convingut que s'ha arribat a un punt d'inflexió i que a partir d'ara tots intentarem dialogar el màxim possible'. Espot, que els ha explicat les accions pressupostades per l'any vinent, s'ha compromès a estudiar 'els incisos d'aspectes concrets que han fet els sindicats i que no s'havien tingut en compte', i ha assegurat que el parc mòbil de motocicletes s'anirà renovant paulatinament.
Després de la reunió que han mantingut els representants de la Policia amb el ministre d'Interior, Xavier Espot, Joan Comella, en nom dels dos sindicats, ha declarat que no s'ha arribat a cap acord però que han vist un tarannà bastant cordial i una voluntat de diàleg i de bona entesa. Per aquest motiu, entenen que el ministre ha mostrat 'una actitud més sensibilitzada sobre els punts tractats', tot i que no ha volgut entrar en el detall sobre quins aspectes s'ha compromès a solucionar perquè 'volem ser prudents a l'espera de veure els resultats'. Així, els sindicats continuaran amb les accions de protesta previstes, com la convocada per aquest diumenge donant suport al sindicat de funcionaris de la duana.

Comella ha destacat que el ministre s'ha compromès a continuar amb les trobades amb els sindicats per tal que hi hagi un feedback entre les dues parts. De fet, el mateix Espot ha assegurat que la reunió ha servit per fer 'un punt d'inflexió' i que 'a partir d'ara tots intentarem dialogar al màxim possible'.

El ministre ha explicat que els representants sindicals han fet algun incís en aspectes concrets de les millores que ja estan pressupostades i que el Govern no havia tingut en compte, i s'ha compromès a estudiar-les juntament amb la direcció de la Policia. Espot ha dit que en el cas del parc mòbil de vehicles, amb la previsió d'adquisicions per a l'any vinent, i si se segueix anualment aquest ritme de renovacions, els sindicats estan satisfets, mentre que pel que fa a les motocicletes, s'està patint la falta d'inversió que hi va haver duranat el 2009 i el 2010, i no es poden comprometre a una renovació general, sinó que s'anirà fent paulatinament. 

Quant a la contractació de nous efectius, Espot ha reiterat que actualment no es preveu però que el Govern no tanca la porta a fer noves contractacions 'quan creiem que la situació ho aconselli', i que això pot ser tant d'aquí a dos mesos com d'aquí a un any. 

Finalment, durant la reunió, Espot ha insistit en el fet que si les accions de protesta es fan dins de la legalitat les respectaran, tot i que no comparteixen el tipus de protesta que es farà diumenge perquè malmet la imatge del país. Malgrat tot, el ministre ha assegurat que no els ha demanat que la desconvoquin.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT