PUBLICITAT

Jubilació amb una rendibilitat mínima de l'1,25% pel treballadors de la capital

  • El Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella ha triat BPA Assegurances perquè gestioni el pla de jubilació per als treballadors que el vulguin contractar
08112012_sitca
El director general de BPA Assegurances, Roger Campamà, la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i el president del Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella, Cristian Asensio, durant la presentació del pla de jubilació. Foto: ANA
El Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (Sitca) ja ha triat l'empresa que els gestionarà el pla de jubilació per als treballadors que el vulguin contractar, i és BPA Assegurances. Finalment s'ha triat aquesta entitat que els ofereix una rendibilitat mínima de l'1,25% amb rendibilitat extra semestral, i la garantia que sempre serà superior a l'Euríbor a sis mesos. El president del Sitca, Cristian Asensio, ha indicat que s'ha triat l'entitat que oferia millors condicions perquè 'els fons retinguts quedin garantits', i no hi hagi problemes, 'com ha passat en altres administracions'.
Els treballadors del Comú d'Andorra la Vella ja poden acollir-se al pla de jubilació triat pel Sitca de l'entitat BPA Assegurances. Tal com ja va informar l'ANA, el sindicat, amb l'ajuda del Comú, va triar aquesta entitat per les millors condicions de l'oferta. 

El director general de BPA Assegurances, Roger Campamà, ha explicat que es tracta d'una oferta col·lectiva a la que es podran adherir tots aquells treballadors que vulguin, en el moment que vulguin, i també els seus familiars. El que ha primat a l'hora de fer l'oferta, segons Campamà, ha estat 'garantir el capital', perquè els treballadors tinguin la seguretat de comptar amb aquests diners en la seva jubilació. 

Les condicions establertes garanteixen el capital retingut en cada cas però també una rendibilitat mínima de l'1,25% anual, que, a més, s'assegura que sempre serà superior a l'euríbor a sis mesos, A més d'aquesta, hi ha una rendibilitat addicional que es calcularà de forma semestral i s'afegirà a la rendibilitat del pla. Dins d'aquesta pòlissa de jubilació també es contempla una assegurança de vida del 10% del capital acumulat en cada moment, i s'ha decidit premiar la fidelitat d'aquells empleats que mantinguin la seva aportació durant deu anys amb rendibilitats extres.

Les aportacions mínimes que hauran de fer els empleats seran de 30 euros, amb un màxim de 36.000 euros anuals, i tindran la possibilitat de fer rescats si ho necessiten sense tenir penalitzacions ni comissions. 

Segons ha indicat Asensio, durant la propera setmana es faran les reunions per informar els treballadors i que es puguin afegir al pla de jubilació si volen. Aquesta mesura la considera molt apropiada perquè 'en el moment de la jubilació cauen molt els ingressos' i així es podrà mantenir el nivell de vida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT