PUBLICITAT

El Govern amenaça de querellar-se amb policies per difamacions

  • Martí pensa que amb les mobilitzacions es posa en risc la imatge del Cos i del país
  • Espot lamenta que els sindicats es manifestin i optin per la «força» abans de parlar amb ell
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Toni Martí i Xavier Espot, compareixen, ahir al a tarda, per pronunciar-se sobre les accions dels sindicats policials Foto: ÀLEX LARA

El cap de Govern, Toni Martí, va comparèixer ahir, «de manera excepcional» després de celebrar-se el Consell de Ministres per «expressar la profunda preocupació de tot el Govern per la situació provocada pels sindicats de la Policia». A banda de valorar que les actuacions anunciades per diumenge –repartiment de fulletons prop de la frontera del Riu Runer– de «desafortunades» i que poden comportar «el risc de malmetre el prestigi del Cos de Policia i la bona imatge del Principat», el cap de Govern va interpretar que el seu gabinet «ha suportat de manera estoica desqualificacions, algunes difamatòries», per part de membres del Cos. En aquest sentit, va assegurar que s'estan «analitzant cadascuna d'aquestes declaracions», i si es provés la difamació «s'anirà fin on s'hagi d'anar».

D'aquesta manera amenaçava Martí de querellar-se contra alguns dels agents que s'han manifestat i cridat contra el Govern, si es confirma que algunes declaracions han anat més enllà del permès. En aquest mateix punt, el cap de l'Executiu va qualificar «d'indignes de la imatge de respecte i autoritat que ha d'emanar de la Policia» aquestes «desqualificacions i insults i injúries» pronunciades durant les manifestacions anteriors. Així mateix, va advertir que el Govern «estarà vigilant en tot moment perquè es compleixi de la manera més escrupolosa possible la legalitat vigent i perquè el capteniment dels agents de la Policia no s'aparti ni un mil·límetre del que disposa la llei especial que regula el Cos».

Considera que totes aquestes mobilitzacions malmeten la imatge del Cos. «Li estaríem fent un mal favor al nostre país si permetéssim que els ciutadans deixessin de tenir al confiança en el Cos de Policia que sempre han tingut. Estic segur que la Policia està fent la seva feina amb vocació, professionalitat i lleialtat, i no voldria que els ciutadans tinguessin una imatge equivocada d'una Policia desmotivada o preocupada només pels seus interessos sectorials». Malgrat això, va reiterar que les reclamacions, tant les demandes de modernització del Cos –motiu de la manifestació d'avui– com les preocupacions pel complement de jubilació «són legítimes i dignes de ser escoltades». Per això va reiterar la disposició del Govern i la seva per al diàleg. «El que no seria legítim», va continuar Martí, «és no saber separar les reivindicacions de l'alta missió que la Policia té encomanada, que és la de vetllar –des de la neutralitat política, la imparcialitat i la integritat– per la seguretat de tots i promoure les condicions que permeten el desenvolupament social i econòmic».

FETS ABANS QUE PARAULES / Centrant-se en la manifestació que protagonitzaran els sindicats de la Policia aquest migdia entre les 12 i les 12.30 hores davant el Ministeri d'Interior –al carrer Ciutat de Sabadell– per denunciar mancances materials, el ministre d'Interior i Justícia, Xavier Espot, va lamentar que abans de parlar-ne hagin optat «per la manifestació i les mesures de pressió i de força». Espot va assegurar, en aquest sentit, que «fins a la data no he rebut cap sol·licitud per part dels sindicats de la Policia de reunir-se amb mi per tractar dels problemes de material i de la modernització del Cos, ni de cap altra qüestió». I va sentenciar que «el lògic i normal hauria estat primer reunir-se amb el ministre, exposar-li les demandes i els greuges i després, si s'escau, dur a terme les legítimes manifestacions i concentracions».

Així va emplaçar els representants sindicals a reunir-se amb ell en acabar la concentració, doncs «em trobaré treballant al meu despatx», per tal d'avaluar les reivindicacions i «explicar la feina feta [...] i els projectes de futur per al Cos».

Igualment, va manifestar que «vull pensar que la concentració d'avui no guarda cap relació amb el debat obert sobre els complements de jubilació».

En aquest punt, el cap de Govern va reconèixer que encara no s'ha convocat als sindicats policials per parlar sobre els complements de jubilació, però alhora va indicar que tampoc s'han reunit amb la resta dels sindicats dels cossos especials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT