PUBLICITAT

Nova emissió de deute públic amb la rendibilitat retallada un 1,33%

  • Es renovaran els cent milions dels últims dos anys, el que deixa a l'Estat amb 320 en lletres del tresor
L. GARRIDO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
100.000 títols de mil euros ofereix el Govern Foto: EL PERIÒDIC

El Govern va aprovar ahir renovar per segona vegada l'emissió de deute públic anual que va començar al 2010. Amb els mateixos volums que als exercicis anteriors, cent milions d'euros, i en paquets iguals de mil euros per títol. Però amb una important diferència per als possibles inversors. El tipus de rendibilitat que s'aplicarà serà del 2,92%. Inferior que a les altres dues emissions, sobretot a la de 2011, a punt d'amortitzar-se quan va estar del 4,25%.

Una operació posada en marxa ja fa dos anys per part de l'exministre Pere López, que va voler donar aire al deute del Govern amb els bancs amb una aposta per les lletres del tresor. Títols amb una duració de 12 mesos. L'any passat, després de l'èxit aconseguit, el ja ministre de Finances, Jordi Cinca, va voler reeditar aquesta emissió, que s'acaba aquest mes. La reedició que es posarà en marxa a finals de mes vol donar continuïtat en aquest deute. O el que és el mateix: l'Executiu no augmenta o disminueix el seu deute, sinó que vol mantenir la seva obligació.

320 milions en lletres / El proper 21 de novembre s'obrirà una subhasta a través dels bancs del país i dos dies més tard es tancarà. Aquest mateix dia, amb els nous diners recaptats, es farà l'amortització del 2011, de forma que el Govern mantindrà el deute.

S'oferiran 100.000 títols de mil euros. En aquesta ocasió, com sempre s'ha fet amb les lletres del tresor al país, la rendibilitat es calcularà al descompte. És a dir, que els subscriptors no donaran 1.000 euros per cada títol sinó aquesta quantitat menys la rendibilitat, és a dir 970,8 euros, i el Govern els donarà 1.000 euros l'any vinent.

Amb la renovació d'aquesta emissió el Govern tindrà 320 milions d'euros finançats en lletres del tresor. Aquesta suma prové d'aquests cent i de les altres tres emissions que s'han fet durant els últims 13 mesos. L'Executiu va qualificar «d'èxit» cadascuna d'aquestes emissions per la seva bona acollida.

«L'èxit obtingut en totes i cadascuna de les emissions de deute públic en la modalitat de lletres del tresor que s'han fet fins avui, exemplificada i materialitzada amb la confiança mostrada pels inversors envers el deute públic andorrà, ha motivat que l'Estat andorrà decideixi perseverar en la dinàmica iniciada fa un temps i recórrer novament a aquest mecanisme de finançament, que ha permès, diversificar les fonts de finançament tradicionals de l'Estat i els seus venciments respectius», va comunicar Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT