PUBLICITAT

Cobertura del 100% en patologies neurològiques

  • Per als malalts del síndrome de Crouzon i?de la neurona motora
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El Consell de Ministres va aprovar ahir el Decret de modificació del Reglament regulador de les prestacions de reemborsament fins al 100% de les tarifes de responsabilitat de la CASS per incloure algunes patologies cròniques que afecten als malalts de la síndrome de Crouzon i d'altres patologies que afecten a la neurona motora. El Govern va considerar que aquestes patologies de llarga durada, progressives, greus i costoses comporten una situació difícil per als qui les pateixen i ha decidit cobrir-ne la totalitat.

Les patologies incloses novament en la cobertura del 100% de la CASS estan considerades com a «malalties rares», amb una incidència d'entre dos i sis casos per cada 100.000 habitants, però comporten una situació difícil per a les persones que les pateixen, i per això s'ha decidit la cobertura del 100%.

La CASS ja reemborsa actualment el 100% pel grup que inclou la patologia de l'esclerosi multilateral amiotròfica, però tot i això hi ha altres patologies de pronòstic similar i que no queden explícitament incloses en l'actual redactat, per la qual cosa la CASS havia proposat aquesta modificació.

El novembre de l'any passat, el Consell de Ministres ja va aprovar un decretque ampliava la cobertura per a medicaments destinats al tractament de patologies greus i/o cròniques com el càncer, l'esclerosi múltiple o la insuficiència renal, medicaments de preu molt elevat i dels quals el cost va ser assumit íntegrament per la CASS amb l'objectiu de protegir els assegurats del risc financer que això suposa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT