PUBLICITAT

La CCIS subscriu el projecte Carlemany per als vianants

  • Pantebre recorda que la Cambra ho demana des de fa anys
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'avinguda de Carlemany en el seu tram més central Foto: EL PERIÒDIC

El president de la Cambra de Comerç Indústria i Serveis (CCIS) Marc Pantebre es va felicitar ahir de la decisió del Comú d'Escaldes-Engordany de convertir l'avinguda de Carlemany en zona per a vianants. Pantebre va recordar, però, que «des de la CCIS s'havia demanat durant molts anys que es tanqués, a la circulació de vehicles, l'artèria comercial que travessa el nucli urbà d'Andorra la Vella i Escaldes. ¿Que es comença per Carlemany? Encantat!». I va afegir que «en aquesta qüestió puc dir que tant el comú com els comerciants tenen tot el nostre suport i la col·laboració que ens demanin».

Pantebre va insistir en què «una de les comissions de la CCIS treballa en el tema» i també es va felicitar de la decisió presa pels comerciants i el Comú d'Andorra la Vella de limitar el trànsit a un sol sentit de circulació a l'avinguda de Meritxell: «Si Meritxell s'ordena i és més harmònica, finalment, tindrem l'eix comercial que mereix Andorra i el turista que ens visita».

Dos dissenys i cap problema / El fet que l'artèria comercial que travessa la capital i la veïna Escaldes pugui presentar dos dissenys diferents, com ja passa ara, no és preocupant en opinió de Pantebre perquè «res no és definitiu, ara es comença per ordenar el trànsit a un sol sentit a l'avinguda de Meritxell però això no vol dir que a la llarga no pugui ser zona per a vianants». A més, Pantebre també va defensar que «el turista quan arriba el primer que busca és un aparcament on deixar el cotxe per anar a comprar tranquil, per tant, penso que tant el turista com el comprador és intel·ligent i va allà on li interessa anar, que tant pot ser a Escaldes com a Andorra la Vella, per comprar».

Un projecte encara verd / Els cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marin i Marc Calvet van presentar el projecte de convertir l'avinguda de Carlemany en zona per a vianants dimarts passat, tot i que van admetre que depèn del vist i plau de la Taula de Mobilitat que es reunirà el proper 16 de novembre, per tractar entre altres temes, l'avaluació del trànsit pel túnel dels Dos Valires, l'obertura del carrer de la Valira, entre el Km 0 i la Dama de gel, a la circulació en dos sentits i finalment, la limitació del trànsit a un sol sentit de circulació a l'avinguda de Meritxell.

La petició d'Escaldes-Engordany de tancar l'avinguda de Carlemany al trànsit rodat s'afegeix a la sessió de treball de la Taula de Mobilitat a última hora, ja que els cònsols van enviar-hi la demanda dilluns passat, o sigui el dia abans de presentar el projecte que hauria d'estar enllestit a finals del 2015.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT