PUBLICITAT

El PP afirma que la independència de Catalunya afectarà a Andorra

  • Calbó assegura que es dificultarien les relacions comercials
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El número 3 del Partit Popular per Barcelona, Pere Calbó, va visitar ahir la seu de l'Associació d'Amics Populars d'Andorra on va afirmar que «una futura independència de Catalunya afectaria negativament a Andorra». Calbó va considerar que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea i, per tant, es dificultarien les seves relacions, sobretot comercials, amb la resta d'Espanya i amb Andorra. El candidat popular va reconèixer la necessitat d'un nou sistema de finançament per a Catalunya però dintre d'Espanya i va apel·lar als votants contraris a la via sobiranista a fer costat al PP perquè esdevingui segona força al Parlament i així enviar un missatge al president Artur Mas que «gran part de Catalunya no està d'acord amb el seu projecte». Abans de valorar la possibilitat de canviar la Constitució o buscar una via per realitzar una consulta, Calbó va exigir als partits independentistes que expliquin quin model d'Estat volen perquè els ciutadans «puguin decidir lliurement'»

El PP català assenyala que les properes eleccions al Parlament el 25 de novembre seran transcendentals per Catalunya i Espanya perquè «ens hi juguem el futur de les nostres famílies i de la societat».

Calbó va demanar els motiu que han portat al president català, Artur Mas, a convocar eleccions avançades i es va preguntar sobre la pretensió del Govern català de legitimar l'inci d'un projecte independentista «que vol separar Catalunya de la resta d'Espanya». El candidat popular va assenyalar que es tracta d'un camí sense retorn i al que s'oposen perquè mentre uns es dediquen a «aixecar barreres i murs», des del PP aposten per «construir una Europa més forta».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT