PUBLICITAT

Restauració sense gluten

  • La Unió Hotelera convida al màxim d'establiments a fer cuina per a celíacs
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Aquest és el distintiu que rebran els establiments col·laboradors Foto: EL PERIÒDIC

La Unió Hotelera i l'Associació de Celíacs d'Andorra van presentar ahir als restauradors el segell Restauració sense gluten, on els conviden a que els seus establiments s'adhereixin a fer plats sense aquesta proteïna. Actualment només la cadena hotelera Daguisa, formada pels hotels Delfos, Fènix i Comtes d'Urgell, ofereix cuina per aquests malalts. Cal destacar també que al país únicament hi ha una pastisseria que ofereix productes sense gluten, que es troba a Encamp.

PROCEDIMENT A SEGUIR / Els establiments interessats s'han de posar en contacte amb la seva empresa assessora de qualitat que haurà de certificar a la vegada que compleix amb els requisits exigits. Un cop compta amb aquest vist-i-plau, el segon pas és posar-se en contacte amb l'Associació de Celíacs d'Andorra que signarà un conveni amb l'empresa. A partir d'aquest moment rebran un segell que els acredita que formen part del distintiu Restauració sense gluten. Les mateixes empreses s'encarregaran de fer inspeccions que garanteixin el compliment de les recomanacions. Al mateix temps la Unió Hotelera intentarà donar màxima difusió dels establiments que tenen el segell perquè els clients els trobin fàcilment.

Per a la presidenta de l'Associació de Celíacs, Mercè Requena es tracta d'un tipus de client molt fidel «perquè busca prou garanties en l'àmbit de la salut i la seguretat».

PLA D'ACTUACIÓ / Els experts consideren que el Pla d'actuació per disposar del segell passa pel coneixement de la malaltia, l'anàlisi dels recursos materials i humans, les fitxes de producció, l'estudi dels tipus d'ofertes per als celíacs, la formació de personal i finalment s'iniciarà l'oferta.

Durant l'acte de presentació als restauradors del país, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella ahir a la tarda, la Unió Hotelera i l'Associació de Celíacs van deixar clar que en cap moment s'ha de parlar de fer menús de règim, sinó que els professionals dels hotels i dels restaurants del país han d'oferir cartes específiques per a persones que presenten aquest tipus d'intolerància. L'objectiu de l'oferta ha de reunir uns criteris bàsics com ara, la seguretat dels malalts, ser competitius i obrir un mercat familiar. En cap cas hi haurà un cost econòmic afegit, explica el director de l'Unió Hotelera d'Andorra, Òscar Julian. També es va transmetre als professionals la necessitat de la neteja i la desinfecció tant dels estris com a les cuines. A més es van referir a la importància de formar el personal en els procediments a seguir entre fogons.

La celiaquia és una malaltia en la qual el recobriment intern del budell prim es veu danyat pel consum de blat, civada, ordi i sègol en individus predisposats genèticament. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT