PUBLICITAT

Suñé anuncia que el Pla curricular estarà a punt a la primavera

  • La ministra i el síndic celebren que el cicle arribi a Andorra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La inauguració de les jornades, ahir Foto: TONY LARA

La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, i el síndic general, Vicenç Mateu, van inaugurar ahir les vintenes Jornades d'història de l'educació que en aquesta ocasió volen fer reflexionar sobre la relació entre la cohesió social i l'educació. L'acollida de les jornades al Principat va ser valorada per Suñé perquè «permetran trencar certs tòpics sobre Andorra i ajudaran a donar a conèixer la realitat educativa del país» va argumentar. En aquest sentit, el president de la Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana –organitzadora de l'esdeveniment–, Salomó Marquès, va explicar que «volem que ens expliquin la història d'aquest país que és veí i que desgraciadament coneixem poc». La Casa de la Vall va acollir la primera sessió de les jornades que recullen experiències educatives positives lligades amb la cohesió social, entre finals del segle XIX i al llarg del segle XX i que «ajuden a veure la situació d'ara», va afegir Marquès.

Marquès també va argumentar que «allà on es fan les jornades hi ha interès per conèixer el lloc i, en aquest cas, la realitat cultural i històrica d'Andorra». I va reconèixer que «és una oportunitat per veure l'exemple andorrà des del punt de vista escolar, que pot obrir expectatives tant a Catalunya com a altres llocs». La ministra també va valorar la temàtica de les jornades tot destacant que l'educació «és una inversió de futur per formar a la població de cara a assumir les responsabilitats que haurà d'assumir en el futur», va afegir.

Aquesta formació en les valors és la base de la presidència d'Andorra al Consell d'Europa, que servirà per analitzar les polítiques de desenvolupament de valors educatius i «serà interessant pel volum de reflexió que ens donarà» va explicar Suñé. De cara al futur proper, la ministra va insistir en que el principal projecte d'aquesta legislatura és el Pla de renovació i millora del sistema educatiu que es donarà a conèixer a la primavera. Els seus resultats, va avisar, es veuran d'aquí a 10 anys vista. El síndic general, Vicenç Mateu, va celebrar poder acollir aquestes jornades per primera vegada i va destacar el paper de l'educació a Andorra com a element cohesionador de la societat. Mateu va considera que es tracta del «gran ascensor social» que permet a les persones canviar el destí o adscripció a una classe social.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT