PUBLICITAT

Sebas, Andorrà, Periánez i Salvat reclamen 45 dies de sou al Sant Julià

  • Segons els quatre exjugadors del club lauredià el gruix de la plantilla 2011-2012 viu la mateixa situació
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del Sant Julià saluden a Aixovall després de l'últim duel del ?play-off' pel títol de la campanya passada amb el Lusitans, que seria campió Foto: ÀLEX LARA

Sebas Gómez és ara jugador del FC Andorra. Xavi Andorrà, el porter Iván Periánez i Quim Salvat defensen els colors de la UE Santa Coloma. Tots quatre militaven la temporada passada a la UE Sant Julià i segons asseguren van abandonar el club lauredià sense cobrar una part del salari pactat. Ells quatre són els únics que, cansats d'una situació que es va allargant i que –segons creuen– no té carrer de sortida, han volgut alçar la veu i denunciar a EL PERIÒDIC D'ANDORRA una situació que fa mesos que cueja. Afirmen, a més, que el gruix de la plantilla 2011-2012 –alguns dels quals encara continuen al club que presideix Albert Carnicer– no han cobrat el 100% del sou del curs anterior. Detallen també que hi ha casos concrets alguns jugadors als quals sí que els han pagat aquesta mensualitat i mitja que pertany als mesos de maig i juny, període de temps en el qual Lliga i Copa ja havien finalitzat.

«És poc, però volem justícia» / Segons han explicat a aquest rotatiu Sebas, Xavi Andorrà, Periánez i Salvat, no són quantitats importants, però per poc que sigui tots quatre al·leguen que «és el que ens pertoca per contracte. Més sabent que alguns sí ho han cobrat tot, aquí hi ha un clar exemple de desigualtat». De fet s'han plantejat fins i tot deixar el cas en mans de la batllia si en un futur pròxim no perceben els diners, perquè «sabem que les despeses en advocats seran similars al que ens deuen, però ja no és una qüestió de diners, sinó de justícia». En algun cas puntual també és cert que són uns diners que necessiten per la situació laboral que viuen.

Els jugadors estan «ressentits i emprenyats» perquè el club no dóna senyals de vida. Han intentat per activa i per passiva parlar amb la junta directiva però els ha estat impossible. «Cremats» per això van decidir posar al corrent de la situació a Patri González, que els va voler ajudar fent d'intermediari però després d'un temps d'espera el director tècnic els va trucar el dimarts passat i els va comunicar quelcom similar a «no hi ha res a fer, no volen saber res del tema». Així doncs han decidit donar un pas endavant i recórrer a la premsa, en concret a EL PERIÒDIC, per denunciar els fets com a última alternativa abans de la via judicial.

CONTRACTES DEL SETEMBRE AL JUNY / Segons els quatre jugadors els contractes del Sant Julià de la temporada passada [i en general els de gairebé tots els jugadors de la Lliga] era de l'1 de setembre del 2011 al 30 de juny del 2012. Juliol i agost no es cobren perquè els jugadors accepten que si juguen competició europea és com un premi, tot i que es pacta una prima amb el club. No és el cas del Sant Julià perquè aquest estiu, per primera vegada en molts anys, no ha pogut obtenir ni la plaça de Champions per al campió de Lliga Lusitans, ni cap de les dues d'Europa League que s'han guanyat la UE Santa Coloma com a tercer de Primera ja que el segon, el Pidasa, la tenia com a campió de la Copa Constitució.

ELS CLUBS COBREN PER INTERNACIONAL /Aquest rotatiu s'ha posat en contacte també amb la directiva, que ens ha atès amablement però en boca del portaveu, Josep Giribet, no ha volgut fer declaracions. El Sant Julià no pot al·legar que el deute als jugadors sigui per falta de diners, ja que l'Associació Europea de Clubs (ECA) va anunciar fa poc que per superàvit de beneficis en publicitat i drets de televisió en l'Eurocopa 2012, els clubs cobrarien prop de 4.500 euros per cada jugador en propietat que anés convocat amb la seva selecció. En el cas d'Andorrà, Sebas, Periánez i Salvat el Sant Julià ha cobrat més de 80.000 euros. I en total 100.629.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT