PUBLICITAT

En projecte un nou club de triatló que facilitaria crear la Federació

  • El pròxim diumenge dia 11 es disputa al llac d'Engolasters la 2a edició de la Duatló de Muntanya
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un membre del Club Triatló Serradells Andorra, en una prova disputada al Principat el passat estiu Foto: TONY LARA

De moment és un projecte que està en curs, però la iniciativa de formar un altre club de triatló, a banda de l'actual Triatló Serradells Andorra, està en marxa. Aquesta idea facilitaria la creació en un futur de la Federació de Triatló d'Andorra. Segons la normativa, per formar una federació hi ha d'haver com a mínim dos clubs al Principat. Mentre això està en el forn, el pròxim diumenge Andorra tornarà a acollir una prova, en aquest cas de duatló, al llac d'Engolasters.

La idea de Pere Marquina, cap visible del projecte de nou club, és formar una entitat multidisciplinar que no només agafi específicament la triatló, sinó d'altres preparacions de cara a maratons, duatlons, curses de ciclisme i esports semblants. «Hi estem treballant, però no és res tancat», va confirmar ahir Marquina a aquest rotatiu. Així mateix, la filosofia seria tenir gent dirigida a la competició, i no es descarta pensar en ser a uns Jocs Olímpics, en cas que es pugui crear una Federació a temps d'entrar en la lluita per arribar a Rio 2016.

EL DUATLÓ D'ENGOLASTERS, DIUMENGE / Les proves relaciones amb el triatló continuen tenint a Andorra un punt important, i així el Club Serradells ha decidit tirar endavant la segona edició de la Duatló de Muntanya. La cita serà el pròxim diumenge 11 al llac d'Engolasters. Es tracta d'una cursa de 5,5km de cursa a peu consistent en dues voltes al llac, després 10 voltes al circuit de bicicleta de muntanya d'Engolasters, i per acabar una última volta en cursa a peu al llac. Al mateix temps, se celebrarà una cursa per a la canalla, que l'any passat va comptar amb una vintena de participants i aquesta segona edició espera acostar-s'hi. Pel que fa a la cursa d'adults, aquest any hi ha la novetat que es pot fer per equips.

L'inici de la competició serà a les 10.00h, i les inscripcions es poden fer en el mateix llac d'Engolasters, on la sortida, abans que comenci la prova. El preu és de 5 euros.

EL TRI-NEU DE CANILLO NO PERILLA / Un dels temes candents és la gestió i l'organització de la tercera edició de la Tri-neu de Canillo, fins ara vinculada al Club Serradells. Al sí de l'entitat s'estudia la possibilitat de continuar o no involucrat en aquesta feina, però en cap cas aquesta prova corre perill, segons les fonts consultades.

IRONMAN DE NIÇA / Una de les cites grosses de la triatló la pròxima temporada serà la participació andorrana a l'Ironman de Niça (3.800m, 180km i 42,195km). Serà el 23 de juny de 2013 i en ella participaran homes com Pere Marquina, Josep Clavero. César Marquina, Tommy Castellet, Ferran Gómez, Robert Buil o Sergi Madina. Així mateix, Jordi Cerro disputarà al mes d'abril l'Ironman de Sudàfrica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT