PUBLICITAT

La UHA convida els seus afiliats a aconseguir el segell de restauració sense gluten

  • La idea és que els establiments que vulguin puguin comptar amb el suport de l'Associació de Celíacs i les empreses que els ajuden per aconseguir l'elaboració dels plats i menús adequats
07112012_gluten2
Un moment de la presentació del segell per a restauració sense gluten, aquest dimecres a la tarda al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Foto: ANA/ N.M.
La Unió Hotelera, en col·laboració amb l'Associació de Celíacs d'Andorra, han ofert, aquest dimecres, una xerrada per convidar els restauradors del país a incloure als seus establiments el segell de restauració sense gluten. La idea és que els establiments que vulguin puguin comptar amb el suport de l'Associació de Celíacs i les empreses que els ajuden per aconseguir l'elaboració dels plats i menús adequats a celíacs i per formar el personal en els procediments a seguir a la cuina. Un cop s'atorgui el segell les mateixes empreses faran inspeccions per garantir el compliment de les recomanacions, i des de la Unió Hotelera s'intentarà donar difusió dels establiments que tenen el segell perquè els clients els trobin fàcilment.
L'Associació de Celíacs d'Andorra va proposar a la Unió Hotelera la presentació d'un segell de restauració sense gluten perquè els establiments puguin aconseguir-lo i oferir aquest servei. Aquest dimecres els representants de l'associació han donat a conèixer quin seria el procediment per disposar d'aquest identificador i han intentat 'desmitificar les dificultats de la cuina per a celíacs'. 

La vocal de l'Associació de Celíacs, Mercè Requena, ha explicat als hotelers que és una oportunitat per a ells d'aconseguir un públic 'molt fidel', ja que assegura que actualment hi ha pocs establiments que ofereixin aquest menjar. A més, ha indicat que les persones amb celiaquia no poden medicar-se, sinó que l'únic que poden fer és menjar sense gluten, i per això quan viatgen necessiten saber que hi ha restaurants on els donaran menjar amb garantia que no tindrà restes de gluten. Segons ha informat el responsable de l'empresa de qualitat de l'ACEA, Kiko Castillo, 'si un celíac va a un restaurant on li ofereixen menjar sense gluten i no té cap problema, és gairebé segur que hi tornarà'. 

A més, Castillo ha volgut acabar amb alguns mites sobre la cuina sense gluten. Ha assegurat que no té perquè ser més cara ni més difícil de trobar matèria prima, ja que ja hi ha molta oferta d'aquests productes. A més, ha aclarit que no és necessari disposar d'un espai de cuina específic per a aquests àpats, sinó que n'hi ha prou amb tenir ben nets i descontaminats els utensilis que es facin servir, i per exemple, cuinar primer el menjar per a celíacs i després el de la resta. 

Per tots aquests motius des de la Unió Hotelera es considera una bona idea que els restauradors puguin oferir menjar sense gluten i disposar d'un segell que ho garanteixi. Per a això els establiments haurien de complir uns requisits, formar el seu personal i passar unes inspeccions. 

Aquest dimecres han anat a la presentació al voltant d'una dotzena de restauradors en representació d'una cinquantena d'establiments. El president dels hotelers ha opinat que si arrel d'aquesta presentació hi hagués una desena d'establiments que afegissin el segell de cuina sense gluten 'seria un pas de gegant'. En aquest sentit, ha indicat que des de la UHA s'intentarà donar la màxima difusió d'aquests restaurants perquè els clients sàpiguen que tenen aquest servei, i perquè Andorra sigui més atractiu per als visitants celíacs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT