PUBLICITAT

L'UdA formarà professionals sobre fiscalitat

  • La Universitat d'Andorra oferirà, en col·laboració amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i l'Escola de negoci de la Universitat Pompeu Fabra, un postgrau en fiscalitat per combatre el "desconcert" respecte els nous impostos
07112012_ccis
Anna Mas, del Col·legi d'Advocats, el rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida, el president de la CCIS, Marc Pantebre, i la directora general de la Fundació Institut educació contínua de la UPF, Carme Martinell, en moment de la signatura del conveni per a la creació del nou postgrau en fiscalitat aquest dimecres al matí. Foto: ANA/ N.M.
La Universitat d'Andorra oferirà, en col·laboració amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i l'Escola de negoci de la Universitat Pompeu Fabra, un postgrau en fiscalitat. Tal com han indicat els organitzadors, la voluntat és formar els professionals i titulats universitaris en fiscalitat per combatre el 'desconcert' que hi ha respecte dels nous impostos. Segons ha indicat el president de la CCIS, Marc Pantebre, es vol anar més enllà que els cursos que se solen organitzar, dotant el postgrau de més continguts. Els alumnes d'aquest postgrau obtindran una doble titulació de l'UdA i la UPF, i el curs és de 180 hores lectives que es faran els divendres a la tarda i els dissabtes a l'UdA, des de gener fins a desembre del 2013. El rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida, ha destacat el fet que el 25% del professorat són professionals d'Andorra.
Els nous impostos andorrans impliquen canvis importants per a empresaris i la resta de professionals, que veuen modificada la fiscalitat a la que han de fer front. Per aquest motiu, des del Col·legi d'Advocats i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis ja s'han fet diverses formacions per explicar el millor possible les obligacions tributàries. Tot i així, s'ha considerat que cal anar més enllà per fer front al 'desconcert' que hi ha respecte d'aquesta fiscalitat i per això s'oferirà un postgrau en fiscalitat. 

Aquest curs està organitzat conjuntament per la Universitat d'Andorra, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i la Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra. A més, el Col·legi d'Advocats ha participat en l'organització perquè tal com ha opinat la membre de la junta del col·legi, Anna Mas, consideren que és 'de vital importància informar d'aquesta matèria feixuga'. 

El curs està dirigit a professionals i titulats universitaris del sector empresarial, econòmic, jurídic o financer i comptarà amb formació teòrica i casos pràctics. Seran 180 hores lectives que s'impartiran els divendres a la tarda i els dissabtes a la Universitat d'Andorra, amb una capacitat màxima per a 35 alumnes. La matrícula per a aquest postgrau té un cost de 3.300 euros. 

El rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida, ha destacat el fet que d'entre el professorat es compta amb un 25% de professionals andorrans. D'aquesta manera podran presentar exemples pràctics i coneguts per als alumnes andorrans. 

Per la seva banda, la directora general de la Fundació Institut educació contínua de la Universitat Pompeu Fabra, Carme Martinell, ha opinat que a Andorra hi ha cert 'desconcert' respecte a la nova fiscalitat, i que per això pot ser molt útil aquest curs. El president de la CCIS, Marc Pantebre, ha coincidit opinant que 'la cultura fiscal no està assumida a Andorra' i que per això cal donar un salt qualitatiu amb aquesta formació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT