PUBLICITAT

Ordino acaba els treballs de restauració de la bassa del Forat Fosc

  • Les tasques de manteniment s’han centrat en la neteja i la estanquitat del dipòsit d’aigua que es va construir l’any 1996 per a la captació d’aigua en cas de declarar-se un incendi
07112012_bassa ordino1
Els treballs de restauració de la bassa del Forat Fosc ja han finalitzat. Foto: COMÚ ORDINO
Els Departaments d’Agricultura i Medi Ambient i Obres públiques del Comú d’Ordino han enllestit els treballs de restauració de la bassa del Forat Fosc, a la zona del Coll d’Ordino, iniciats fa un mes. Les tasques de manteniment s’han centrat en la neteja i la estanquitat del dipòsit d’aigua que es va construir l’any 1996 per a la captació d’aigua en cas de declarar-se un incendi.
El Comú d’Ordino recorda que seguint el Pla de defensa contra l’incendi forestal amb l’assessorament de l'Office National des Forêts (ONF) va impulsar la creació d’aquest dipòsit per la manca de recursos per la lluita contra els incendis forestals en l’àrea boscosa de la conca del Casamanya i del Coll d’Ordino.

La superfície de la bassa és de 200 metres quadrats i la seva capacitat és de 500 metres cúbics d’aigua, suficient per donar cobertura, en cas de necessitat, a tota l’àrea del Coll d’Ordino i el territori interparroquial que comprèn el Bony de les Neres. Fins ara, el Comú assenyala que la bassa només s’ha utilitzat una vegada per apagar l’incendi que hi va haver a la Cortinada l’any 1998. En l’últim incendi declarat a la parròquia, que va tenir lloc al Coll de les Cases el passat 15 d’agost, es va utilitzar la bassa del camp del Llac, al Golf de la Cortinada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT