PUBLICITAT

Atropellament mortal a la capital

  • La víctima de 67 anys podria haver comès una imprudència en creuar incorrectament el carrer
  • Dels 23 atropellaments del 2012, un mínim de 6 han estat en passos de vianants
L. F. M. / J. R.
escaldes-engordany

Periodic
El sinistre mortal va tenir lloc a l'alçada del número 9 de la Baixada del Molí d'Andorra la Vella, ahir Foto: ÀLEX LARA

Un altre atropellament mortal es va produir ahir dimarts a la capital. Poc abans de les set del matí un home de 67 anys creuava a l'alçada del número 9 de la Baixada del Molí. A l'espera dels resultats de la investigació, tot apunta que la víctima no travessava pel pas de vianants i va ser envestit per un cotxe Renault Clio amb matrícula andorrana. El conductor no va ser detingut, sinó que va prestar declaració, després li van practicar la prova d'alcoholèmia pertinent i, en no haver-hi indicis d'alcohol ni d'excés de velocitat, no se'l va detindre.

La víctima anava sol i en ser atropellat va quedar greument ferit. El SUM, Servei d'Urgències Mèdiques, es va traslladar ràpidament al lloc dels fets i van traslladar l'home fins a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Va ser atès al servei d'urgències i quan d'allà se l'anava a portar en helicòpter cap a un hospital de Barcelona va morir. El mort era un resident espanyol.

ATROPELLAMENTS EL 2012 / Segons les dades que consten al registre de la Policia d'Andorra, en el que portem d'any s'han produït un total de 23 atropellaments a la xarxa viària andorrana. En aquests accidents hi ha hagut un total de 25 víctimes, 23 ferits i dos morts: la dona de 53 anys que va ser atropellada en una estació de Servei a Santa Coloma, el passat mes de maig, i l'home de 67 anys, mort ahir a la capital.

Fent un balanç amb les dades proporcionades per la policia, els resultats no són encoratjadors, sobretot tenint en compte que els punts en els quals s'han produït atropellaments es repeteixen al llarg de l'any. La parròquia amb un nombre més elevat és Andorra la Vella amb 12, tres dels quals van tenir lloc a l'avinguda Meritxell, dos a la Baixada del Molí i tres a l'avinguda Tarragona. Encamp la segueix de lluny amb quatre atropellaments, i la Massana i Escaldes, amb dos respectivament.

En els registres hi apareixen altres dades preocupants a destacar. Una d'elles és que un mínim de sis atropellaments dels 23 s'han produït en passos de vianants. Cal tenir en compte que en algunes de les informacions policials no s'especifica, i per tant, podrien ser més. En els comunicats és recurrent la frase «el conductor del vehicle no observa la presència d'un vianant».

Finalment cal remarcar que de les 23 víctimes en els accidents, 11 són menors d'edat. En aquest sentit, la presidenta de l'associació Andorra STOP Accidents, Núria Bernad, va dir que «és evident que cal una educació viària; és cert que en els passos de vianants la prioritat és d'aquests, però cal ensenyar i conscienciar als nens que s'ha de mirar abans de passar, insistir perquè no vagin escoltant música pel carrer o vigilin amb el patinet, etc. Cal fer molta feina». Pel que fa al fet que hi hagi llocs específics en els quals es produeixen repetidament atropellaments, Bernad va dir que «per molt que Interior negui que hi ha punts negres, sí que n'hi ha, i s'hauria de vigilar on es produeixen les incidències». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT