PUBLICITAT

La separació d'aigües s'aplaça fins al 2020

L. G.
ORDINO

No es va poder arribar als objectius que tenien marcat els comuns al 2005 per separar entre aigües pluvials i residuals. La principal intenció era que a les depuradores arribés com a màxim un 20% de líquid net, ja que es necessita que arribi el brut per ser lliurat d'impureses. Però actualment el percentatge és dos o tres cops més grans, va confirmar el cònsol major ordinenc, Ventura Espot. Per això, es dóna un nou termini fins al 2020.

Així es va acordar ahir entre les administracions locals i el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp. Durant l'any vinent, l'Executiu durà a terme un diagnòstic per determinar quins són els treballs que s'han de fer per aconseguir que les aigües que arriben a les depuradores siguin majoritàriament brutes, i així permetre que funcionin a ple rendiment.

Espot va confirmar que el Govern s'ha compromès a fer un diagnòstic dels punts negres de la xarxa de col·lectors, juntament amb un estimatiu del cost, i a partir del 2014 els comuns aniran fent les inversions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT