PUBLICITAT

Encamp vol estalviar més de 55.000 euros per Nadal

  • El Comú posarà els llums ornamentals als eixos cèntrics
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La gran façana de vidre de l'edifici del Comú d'Encamp Foto: EL PERIÒDIC

El Comú d'Encamp vol estalviar més de 55.000 euros aquest Nadal reduint la il·luminació ornamental a la parròquia i concentrant-la als carrers més cèntrics de la vila com són l'avinguda Copríncep François Mitterrand i Copríncep Martí, els carrers Major, dels Arínsols, de la Molina i l'avinguda Príncep Benlloch. També hi haurà il·luminació nadalenca a la plaça de Santa Eulàlia, la rotonda d'entrada a la parròquia, el Prat Gran, el Funicamp i el passeig de l'Alguer a la zona del Complex Poliesportiu. A la localitat del Pas de la Casa també es reduirà l'enllumenat i només hi haurà llums nadalenques als carrers Sant Jordi, Major i Pere d'Urg, a l'avinguda d'Encamp, al voltant de l'església i a la rotonda de l'avinguda del Consell General. L'estalvi de la corporació local representa una reducció de la il·luminació de prop d'un 60% a tot el territori.

En canvi, es quedaran sense llums de Nadal els barris del llogaret de les Bons, del poble de Vila, dels Cortals, de l'Hort d'en Godí, del Tremat i de la Mosquera. Un dels estalvis més importants, però, serà el que la corporació local farà prescindint de les garlandes que ornaven cada any la gran façana de vidre de l'edifici del Comú, no tant per la despesa de llum com per la despesa d'instal·lació, ja que es requeria els serveis d'una empresa de treballs verticals. De fet, tot i la contenció, el Comú d'Encamp desembossarà 28.880 euros per ornar places i carrers, dels quals, 24.380 euros corresponen al muntatge i desmuntatge dels llums i només 4.500 euros a la factura elèctrica. Fonts properes a la corporació local van explicar ahir que la decisió de reduir la il·luminació de Nadal permetrà al Comú utilitzar només els llums energèticament eficients i deixar de banda les bombetes que gairebé estan en desús. En quant a invertir en nou enllumenat és una qüestió que de moment es descarta.

A grans mals, grans remeis / El cònsol Jordi Mas va justificar ahir la decisió per la necessitat de contenir la despesa. Mas va explicar que «hem limitat la il·luminació als llocs que hi ha més passatge i desitgem que la gent ho entengui perquè en aquests temps de crisi és essencial reduir la despesa» i va afegir que «mentre els ingressos comunals no augmentin haurem de seguir en aquesta línia i ajustar tot el que puguem».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT