PUBLICITAT

1.861 empreses ja han dipositat els comptes del 2009 al Govern

  • De les 1.861 sol·licituds, 1.787 ho han fet abans del període fixat, el 31 de juliol
  • Bartumeu: "Les dades confirmen que els empresaris no han fet cas als intents polítics d'evitar que es presentessin els comptes"
EL PERIÒDIC 
ANDORRA LA VELLA


06082010_bartumeu
Bartumeu, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Foto: ANA
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha anunciat que fins al 4 d'agost s'han rebut un total de 1.861 sol·licituds de dipòsit de comptes, entre societats i professionals liberals, complint amb l'obligació que estableix la nova Llei de comptabilitat de les empreses. Bartumeu s'ha mostrat plenament satisfet amb la xifra i ha destacat que això confirma que els empresaris no han fet cas "als intents polítics d'evitar que es presentessin els comptes". El cap de Govern ha explicat que de les 6.900 societats registrades a Andorra, el Govern desconeix quantes d'elles tenen l'obligació de presentar la comptabilitat, i que l'anàlisi per quantificar la xifra no estarà enllestida fins d'aquí a un any.
De les 1.861 sol·licituds rebudes, 1.787 ho han fet abans del període fixat, és a dir, abans del 31 de juliol, i 74 ho han fet durant els tres primers dies hàbils d'agost. Jaume Bartumeu ha dit que a causa de l'allau de sol·licituds que hi ha hagut en els últims dies del període, el personal ha fet el registre de les sol·licituds però no les ha pogut confirmar, és a dir, no ha pogut encara validar si la documentació lliurada és la correcta. Segons Bartumeu, la xifra de sol·licituds permet confirmar la clara voluntat de l'empresariat de "no atendre peticions interessades políticament", en referència als "intents indissimulats d'evitar que es presentessin els comptes" i d'utilitzar de manera política una novetat per al sector empresarial.
D'altra banda, Bartumeu ha valorat positivament els passos que s'estan fent per constituir el nou Partit Reformista d'Andorra. El cap de Govern considera que la democràcia necessita el joc de majories i minories, i que el partit de l'oposició pugui preparar una alternativa al Govern. Tot i això, creu que això vol dir que "actualment no hi ha alternativa al nostre Govern i que per tant s'ha d'articular i preparar".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT