PUBLICITAT

Les comarques de Lleida generen un 0,64% menys de residus

  • La generació per càpita se situa en 1,22 quilos per habitant i dia
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Uns contenidors de la Seu d'Urgell plens d'escombraries en una imatge d'arxiu Foto: EL PERIÒDIC

L'any 2011 a la demarcació de Lleida es van generar 197.026 tones de residus municipals, el que suposa un 0,64% menys respecte l'any anterior. De mitjana, cada ciutadà va generar 1,22 quilos al dia de residus, un 0,25 per cent menys respecte a la xifra inferior a la mitjana catalana que és d'uns 1,47 quilos al dia de deixalles. Per comarques, la que genera una quantitat de residus més gran per càpita és la Val d'Aran, amb una ràtio de 2,33 quilos per habitant i dia, atès el seu marcat caràcter turístic, i la que menys, les Garrigues, amb 1,03 quilos al dia. Les dades es van fer publiques ahir dimarts, en una jornada territorial de l'Agència de Residus de Catalunya adreçada als ens locals, per informar-los a tots de les principals novetats sobre els estudis fets en aquest tema de la gestió de residus.

Els valors / Amb aquesta ràtio, les comarques de Lleida se situen en l'objectiu marcat en el Programa de gestió de residus municipals, que preveu una reducció de la ràtio del 10% respecte dels valors de l'any 2006, que se situaven en 1,64 quilos per habitant i dia de mitjana a tot Catalunya i que al 2012 han de situar-se en 1,48 quilos de residus per habitant durant al dia, el que suposa un 44,4 quilos al mes per habitant, segons informa l'Agècia Catalana de Noticies.

Recollida selectiva / Pel que fa a la recollida selectiva bruta, l'any 2011 va ser de 61.751 tones, el que suposa un 31,34% respecte el total de residus municipals generats, per sota de la mitjana de Catalunya que és del 40,65%. La recollida selectiva ha augmentat un 5,65% respecte als càlculs fes durant l'any 2010.

RECOLLIDA D'INFORMACIÓ / Avui en dia s'introdueix un nou concepte d'informació en la recollida selectiva de residus que consisteix en la dada de recollida selectiva neta, és a dir, un cop descomptats els impropis, que són aquells residus que no corresponen al contenidor on es dipositen (ja sigui paper, vidre, etc). Aquesta dada ens dona informació sobre la qualitat de les recollides selectives, així com del potencial que pot tenir de valorització.

D'acord amb aquest nou criteri a escala territorial, a la demarcació de Lleida el percentatge es va situar en el 26,66%, un 7,07 per cent menys respecte a la mitjana de tota la comunitat catalana que és del 33,67%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT