PUBLICITAT

Més Copa del Món per a 'Mimi'

  • La màxima cita regular tindrà també més presència andorrana en nois, amb els velocistes Esteve i Oliveras
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'equip de la FAE, gairebé al complet ?faltaven ?Mimi', Pallàs, Arnau Puig...?, amb entrenadors i dirigents, ahir Foto: ÀLEX LARA

Va donant passos endavant i cada any pretén créixer molt més. Mireia Gutiérrez és la primera espasa andorrana en categoria femenina des de fa anys, i ningú no només no li fa ombra ni s'hi aproxima –Carmina Pallàs i Sara Raméntol sóc encara lluny–, sinó que cada temporada l'objectiu és anar consolidant-se. La temporada passada va estar en la lluita en algunes curses, i aquesta ha entrat de ple en l'equip francès de la Copa del Món, i així la seva temporada, o almenys l'inici fins finals d'any, comptarà amb força proves de la màxima cita regular en la disciplina d'eslàlom. «L'objectiu és que fins a final de desembre realitzi totes les Copa del Món d'eslàlom que estan previstes en el calendari», va dir ahir Carles Visa, director tècnic de la FAE. El dia 10 d'aquest mes ja comença amb la Copa del Món de Levi (Finlàndia), on ja hi és entrenant amb el tècnic Tony Sechaud i les esquiadores de la Federació Francesa. Així mateix, en homes els nois de velocitat –Kevin Esteve i Marc Oliveras– tindran una mica més de presència en la Copa del Món. Un Top 40 per algun d'ells –només hi ha una plaça per a Andorra, i se l'han de guanyar en cada entrenament oficial– serà un premi.

La idea de la FAE és que la Mimi es classifiqui per a les segones mànegues de la Copa del Món, això és ser entre les 30 millors. Després, segons evolucioni la temporada, es decidirà si continua o passa a centrar-se en Copa d'Europa i en altres disciplines. No està descartada la supercombinada de Saint Moritz (9 de desembre). Un altre dels grans objectius de l'andorrana haurà de ser, segons va manifestar ahir Carles Visa, ser entre les 20 primeres en l'eslàlom dels Campionats del Món de Schladming (Àustria), on tampoc no està descartada, segons el director tècnic de la FAE, que hi sigui en la supercombinada. «No volem córrer massa», va afirmar ahir Visa. «Serà el seu primer any en l'equip mundialista francès i creiem que en dos anys es pot consolidar en eslàlom, que és on és més ràpida.

VELOCISTES A LA COPA DEL MÓN / Kevin Esteve haurà de jugar-se un lloc en la Copa del Món amb Marc Oliveras. Tots dos han entrenat aquest estiu (Ushuaia i Xile, amb esquiadors francesos habituals de la Copa del Món) pensant gairebé exclusivament en la velocitat. «La confrontació amb els francesos ens ha anat molt bé. Noto molt la millora respecte a altres anys», va dir ahir Esteve. «Kevin és una referència i se l'ha d'anar a buscar», va afirmar Oliveras del seu company i rival durant els entrenaments de Copa del Món, ja que només un –el millor– tindrà plaça en la prova oficial. Així mateix, per a l'equip de tècnica, amb Vidosa al capdavant, no es descarta tampoc alguna Copa del Món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT