PUBLICITAT

Ser entre els 30 millors en Europa

  • Les disciplines de tècnica compten amb 12 nois, entre ells Vidosa amb l'"avís" de la FAE
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Ser a l'equip nacional d'esquí alpí exigeix resultats. Aquesta és la política. No són 180 dies fora d'Andorra, de competició en competició, per viatjar ni conèixer món, sinó per millorar i fer-ho cada cursa millor, cada any donant un pas endavant. L'equip nacional masculí de les disciplines de tècnica compta amb 12 esquiadors, i tots saben que han de millorar respecte a l'any passat.

L'objectiu general és que en Copa d'Europa d'eslàlom gegant i eslàlom els esquiadors marquin punts. Això és, ser al Top 30. La primera cita serà a Levi, per marxar a Oberegen, Pozza, St. Virgilio i Zuoz. Un dels que haurà de lluitar des de bon inici serà Roger Vidosa, el número u de l'equip que sap –i assumeix– que si no dóna resultats, tindrà difícil la continuïtat. Carles Visa, director tècnica, avisa a tots: «La participació no és nominativa, sinó que seran sempre els corredors més en forma els que correran les diferents curses». El calendari de la Copa d'Europa s'alternarà amb el circuit FIS. «En funció dels resultats», va afirmar Visa, «no es descarta alguna prova de Copa del Món».

L'equip masculí en tècnica està format per Vidosa, Nil Ruiz, Arnau Puig, Jan Missé, Àxel Esteve, Joan Verdú, Gabi Barios, Josh Alayrach, Robert Solsona, Pol Ferrer, Xavi Salvadores i Matías Vargas.

ELS JOVES / Segons va declarar ahir Visa durant la presentació dels objectius de la temporada, «els més joves de l'equip continuaran agafant experiència per al circuit FIS, i segons els resultats es podria fer alguna Copa d'Europa, Copa del Món Júnior o el Festival Olímpic Europeu de la Joventut –FOJE–». Els més petits han d'evolucionar, segons Visa, fins situar-se «entre els 65 punts FIS en júniors de primer any, i els 55 en júniors de segon any». Així mateix, mai es descarta que algun d'aquests esquiadors provi la velocitat.

L'EQUIP FEMENÍ, AMB PALLÀS I RAMÉNTOL/ A més de Gutiérrez, la FAE compta en l'equip nacional amb Carmina Pallàs i Sara Raméntol. Igual que els nois joves, aquestes faran proves FIS i es podria estudiar que tinguessin opcions de disputar alguna Copa d'Europa, del Món júnior o FOJE.

PLANS ESPECIALS PER ALS MÉS PETITS / A conseqüència de la congelació de categories que s'ha fet aquesta temporada, algunes noves perles no han pogut entrar en l'equip nacional. Aquests són Adrià Missé, Kevin Courrieu, Sissi Hinterreitner, Carla Altimir i Mariona Raméntol. Tots han entrenat en estiu en un pla especial vinculat amb l'equip nacional «per guanyar temps», segons Visa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT