PUBLICITAT

Andorra acollirà el debat sobre les competències per la democràcia

  • La majoria d'actes se celebraran a Estrasburg, i serviran per donar a conèixer el país
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dallerès i Saboya, exposen el programa de la presidència del Consell d'Europa davant la comissió, ahir Foto: ÀLEX LARA

Andorra assumeix la presidència del Consell d'Europa a partir de divendres, i durant els propers sis mesos encapçalarà diversos actes i cimeres. Una de les prioritats, que a més tindrà continuïtat durant les futures presidències d'Armènia i Àustria, és estudiar si hi ha competències que es puguin adquirir durant el procés educatiu en relació a la democràcia i els drets humans. Un debat centrat en aquesta qüestió tindrà lloc a Andorra, i hi participaran al voltant d'un centenar tècnics i ambaixadors. Dos dels actes importants d'aquest mandat se celebraran al país, però la gran majoria tindran lloc a Estrasburg, per donar a conèixer allà el Principat. La inversió a fer per tirar endavant la presidència és de 320.000 euros, a banda dels 95.000 que s'invertiran en dues accions de promoció turística a Estrasburg.

El ministre d'Exteriors, Gilbert Saboya, i l'ambaixador andorrà al Consell d'Europa, Josep Dallerès, van presentar, ahir davant la Comissió Legislativa d'Exteriors, el programa per a la presidència andorrana del Consell d'Europa. Segons va explicar el ministre, una de les prioritats de treball serà estudiar com traslladar els valors democràtics i de drets humans als alumnes mitjançant l'educació, i això se centrarà en un acte que tindrà lloc a Andorra el mes de febrer. En aquest esdeveniment hi participaran al voltant d'un centenar de tècnics i ambaixadors, i tal com va indicar Saboya, «tenim la sort que coincideix amb la reunió ministerial sobre educació dos mesos després», i que per tant s'hi podran traslladar les conclusions que surtin d'Andorra. De tota manera, la voluntat és estudiar quines són les competències que s'haurien d'integrar als programes educatius, però de moment no hi ha un objectiu de plasmar les conclusions amb iniciatives legislatives.

L'altre gran esdeveniment que se celebrarà a Andorra amb motiu de la presidència del Consell d'Europa està relacionada amb una altra de les prioritats d'aquest mandat, que és la joventut i la formació o sensibilització de joves de zones de conflicte. Es tracta d'un seminari de formació dels joves andorrans i trobada dels joves ambaixadors per a la pau, que se celebrarà al mes d'abril.

La gran majoria dels actes organitzats, però, tindran lloc a Estrasburg. «El que ens interessa és que ens coneguin allà», va assenyalar Saboya. De fet hi haurà diversos esdeveniments per donar a conèixer la cultura del país, com concerts, conferències, actuacions, i exposicions.

405.000 EUROS D'INVERSIÓ / La inversió que farà Andorra per assumir la presidència serà de 320.000 euros, però a més hi destinarà uns altres 50.000 euros per fer una campanya de promoció turística a Estrasburg –serà una primera aproximació a Alsàcia-Lorena, un territori amb un major poder adquisitiu, segons Saboya–, i uns altres 45.000 per poder ser presents al mercat de Nadal d'Estrasburg (el Marché de Nöel compta amb dos milions de visitants), hi haurà un estand on es promocionarà el país i també els productes artesans autòctons.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT