PUBLICITAT

L'USDA titlla el govern de Martí de ser «l'enemic» dels funcionaris

  • El secretari general Gabriel Ubach resta importància a l'enfrontament entre l'Apaag i l'CFPA
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una instantània d'una reunió informativa del sindicat CFPA, al setembre Foto: TONY LARA

La Unió Sindical d'Andorra també ha volgut dir la seva en relació a la polèmica encetada arrel de les acusacions de l'Associació de personal adscrit a l'administració general (Apaag) contra el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CPFA) sobre al legitimitat de la primera. Per primera vegada des de que esclatés la crisi, Gabriel Ubach s'ha expressat i s'hamostrat convençut que la controvèrsia és irrellevant ja que «és una manera de volar coloms per tal de desviar l'atenció del tema principal que està sobre la taula» i que no és un altre que el model de jubilacions que s'ha d'acabar imposant. En aquest sentit Ubach allarga el seu braç acusador en la persona del mateix cap de Govern, Toni Martí al que qualifica de «ser el gran enemic de tots els funcionaris» intentant enfrontar als treballadors públics amb els privats i al voler transmetre a l'opinió pública que «tots els mals vénen dels funcionaris». Fa uns anys els treballadors públics van ser considerats «els ruquets perquè cobraven molt menys que al sector privat, ara que el context econòmic actual ha canviat, semblaria que estem premiats».

Pel màxim responsable de l'USDA, el problema real és que hi ha una diferència notable entre els cossos generals i els especials dintre de l'administració. Ubach es partidari de que uns i altres intentin apropar posicions «obrint una mica els esperits». I afegeix que els funcionaris han complert amb tots els deures i obligacions, cosa que no ha fet l'executiu.

Solucions / L'USDA assegura que les solucions passarien perquè Govern tornés els 280 milions d'euros que deu als funcionaris i al mateix temps que l'empleat públic aporti una part del complement de jubilació i un altre, l'executiu. Ubach reitera que aquesta proposta ja va ser consensuada amb l'anterior govern socialdemòcrata al que es va arribar a un principi d'acord. Ara tot ha quedat en paper mullat ja que hi ha hagut un canvi d'estratègia per part del cap de Govern que, en opinió d'Ubach, és més partidari d'externalitzar el sistema.

USDA és contundent alhora d'assegurar que «s'ha de resoldre una qüestió que l'ha creat el Govern i no els funcionaris i fruit d'una mala gestió política tan d'aquest com d'altres executius que l'han precedit», «en els retrovisors sempre veiem les mateixes cares, la meva mai es reflexa», diu Ubach.

Sense fisSures / Per a Gabriel Ubach el moviment sindical ha patit una «petita rascada» per l'enfrontament entre dos associacions de funcionaris que «en cap cas pot amagar el seu rerefons» que des de fa molts mesos està en la teulada del Govern.

El secretari general de l'USDA considera que s'ha perdut una important oportunitat per arribar a acords, “el Govern fixa un marc i el que es mou no surt a les fotos”. Ubach és contundent al manifestar que «Martí confon la negociació amb la imposició», per la qual cosa cal buscar solucions pactades i consensuades entre totes les parts.

Continua el diàleg / Des del Govern s'insisteix que el procés formal de negociació encara no s'ha iniciat, és un moment de diàleg que s'esta produint de forma separada entre Apaag i CFPA ja que al seu entendre les situacions de les dos associacions són diferents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT