PUBLICITAT

El Comú d'Andorra la Vella tanca el segon trimestre amb un superàvit de 2,4 milions d'euros

  • La nova adjudicació de l'envelat de la fira permetrà un estalvi del 20%
  • La capital posa en marxa una bicipatrulla
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


06082010_bicis
Els agents de proximitat, amb les seves biciletes. Foto: TONY LARA
El Comú de la capital ha presentat en la sessió de Consell d'aquest divendres els resultats de l'execució pressupostària fins al segon trimestre del 2010, que han donat un superàvit de 2.481.115 euros. Tot i així, tal com han assenyalat des de la corporació, cal tenir en compte que els principals ingressos ja s'han liquidat i, per tant, s'ha de continuar duent a terme una gestió molt rigurosa perquè els resultats a final d'any siguin tan positius com aquests. Les despeses liquidades han suposat 13.478.063 euros, cosa que representa el 30,48% del pressupost, mentre que els ingressos han estat de 15.959.178 euros, el 41,03% del pressupost.

D'altra banda, el Comú de la capital ha acordat arrendar la vela de la Fira d'Andorra a una empresa del país mitjançant un concurs públic. De les dues ofertes presentades, s'ha triat la més econòmica, que, segons ha assenyalat el cònsol menor, Josep Vila, permetrà un estalvi del 20% en el lloguer de la instal·lació durant els pròxims set anys respecte al preu que es pagava en les darreres edicions. Es tracta d'una sola vela, en comptes de les tres estructures que s'instal·laven fins ara. Vila també ha destacat que és més ràpida de muntar i que, per tant, l'aparcament del Parc Central haurà de tancar quinze dies menys, amb la conseqüent disminució de les molèsties als comerços de la zona.

Uns minuts abans del Consell de Comú s'ha presentat la nova unitat de proximitat del cos d'agents de circulació del Comú d'Andorra la Vella, que ha adquirit tres bicicletes per tal de desplaçar-se més fàcilment per la parròquia, d'una manera més ecològica, i per incentivar l'ús d'aquest mitjà entre la ciutadania. Així ho ha explicat el cap del Servei de Circulació, Antoni Pujol, que ha indicat que patrullant en bicicleta és molt més fàcil i accessible la comunicació amb els ciutadans que anant amb un cotxe o una moto. A més, considera que amb aquesta iniciativa es podrà incrementar l'ús de la bicicleta entre els ciutadans, ja que és un mitjà molt saludable i ecològic, i malauradament la seva utilització és molt baixa. La unitat de proximitat es va posar en marxa a principis de juliol, i ha tingut una acceptació molt positiva per part del ciutadà. Durant els primers quinze dies es van rebre gairebé 300 incidències, però encara no han hagut d'intervenir en conflictes entre veïns.

Inauguració de l'antiga presó

L'espai museístic de l'antiga presó d'Andorra la Vella ha quedat oficialment inaugurat també aquest divendres. Es tracta d'una masmorra que data pels volts dels segles XVI i XVII i que està situada a la plaça Príncep Benlloch. La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, creu que es pot convertir en una porta d'entrada cap al barri antic per als turistes. Tot i que l'existència d'aquesta presó era sabuda entre la gent de la parròquia, fa uns mesos es va engegar un projecte de museïtzació, amb l'objectiu de mostrar-la a la ciutadania. Després d'un procés de documentació i una petita recerca arqueològica, divendres passat es va procedir a l'aixecament del paviment de la plaça. Casimir Arajol ha cedit uns grillets amb què s'encadenava els reus i que són herència de la farga andorrana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT