PUBLICITAT

Dissenyada una prova pilot per comercialitzar carn de cavall

  • Alcobé diu que es vol aconseguir un reconeixement europeu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Inici de la jornada sobre la carn d'equí, ahir a Sant Julià. Foto: ANA/ mARTA TORT

El Govern i l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra (APRA) estan dissenyant una prova pilot per comercialitzar carn de cavall com a producte de qualitat controlada, de la mateixa manera que s'ha aconseguit amb la carn de vedella.

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va dir ahir que es fomentaran uns reglaments de qualitat, i que a llarg termini també es vol aconseguir un reconeixement europeu, segons va informar l'ANA.

Precisament ahir Sant Julià de Lòria va acollir una jornada divulgativa per donar a conèixer els beneficis de la carn d'equí per incentivar-ne el seu consum, que ha baixat molt en els últims anys a Europa. L'aposta per fer-la producte de qualitat controlada arriba després que l'APRA hagi exposat al Govern les dificultats que tenen per comercialitzar-la i perquè la cria de pollins sigui rentable. Anualment es produeixen uns 200 pollins, però només un 35% van cap al consum intern, i la resta s'han d'exportar, tal com va indicar el president de l'APRA, Xavier Coma.

Coma va explicat que l'objectiu no és augmentar la cabana, sinó mantenir la que hi ha i que la cria d'aquest animal sigui rendible.

Per aquest motiu es va organitzar la jornada, que va tenir lloc al Centre de Congressos lauredià, i on es van exposar els beneficis de la carn d'equí i dels làctics que se'n deriven, perquè tingui més consum.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT