PUBLICITAT

La victòria a Ourense denota la millora del River en els punts febles

  • L'equip de Peñarroya és més sòlid en el rebot i demolidor en els últims minuts, per això suma 5 de 5
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Hampl esmaitxa en el darrer partit al Poliesportiu, contra el Melilla el 26 d'octubre passat. Foto: TONY LARA

El River Andorra va començar la temporada guanyant, però les estadístiques delataven alguns punts febles. El més destacat, el rebot. No destacava tampoc en cap parcel·la, ni a nivell individual ni col·lectiu. Han passat les setmanes i l'equip de Peñarroya continua invicte fins arribar al cinc de cinc. Manté el ple de triomfs i el colideratge en la classificació amb un altre nouvingut a l'Adecco LEB Or com és el Leyma Natura Corunya però és que a més les estadístiques denoten que ara és poc menys que infal·lible. Si abans estava entre els mediocres de la categoria en els rebots, ara està entre els millors. La victòria a Ourense així ho denota.

Si fins a la tercera jornada el conjunt andorrà tenia una mitja de 28 rebots per partit i era el desè en aquest apartat –de catorze equips–, en només dos partits ha passat a tenir-ne 31, sent el cinquè millor equip de la categoria. La tasca de Thomas Hampl –sobretot ell–, Flis i Safford o d'actors secundaris com Pablo Sánchez i Blanch han promogut el salt qualitatiu en aquesta faceta. També en els percentatges de tir, tant de dos, de tres com lliures, reflecteix una línia ascendent i millorant les xifres, tot i que aquí el lluïment és menys notori.

Mentrestant es manté intacte en allò que l'està mantenint imbatible com són les pilotes perdudes –és el segon que menys en perd– o en les faltes comeses –dels que més en fa i també dels que més en rep. De tot això es pot concloure que tot el que el River feia bé ho manté com a base per millorar en els aspectes que pot polir.

Peñarroya, una vegada més amb els peus a terra mentre l'afició està tirant coets per la impressionant ratxa de l'equip, va assenyalar ahir: «Podem créixer més però els altres també». Sigui com sigui el conjunt tricolor continua superant-se i que segueix creixent es nota en les estadístiques. Altres com Burgos, Alacant o Melilla també estan anant a més però amb un diferencial a tenir en compte: ho tenen més fàcil perquè en les tres primeres jornades van perdre dos partits.

El secret del River no acaba aquí, en la fredor dels números. Continua i acaba en l'actitud quan arriba al tram final. Els cinc partits que ha jugat fins ara els ha hagut de matar en els darrers deu minuts i ho ha fet de manera demolidora. Sobretot a Ourense, on va fer un parcial estratosfèric de 2-21 que segons Peñarroya «no és habitual» però que té una explicació: «Estem molt sòlids en defensa i les dinàmiques ajuden». Serà això però també les rotacions. El tècnic, que gaudeix d'un vestidor equilibrat, controla meticulosament els minuts de cadascun dels jugadors per tal d'arribar amb l'artilleria fresca a la recta final.

EN JOC EL LIDERATGE EN SOLITARI / El «partit a partit» enfoca ara tota l'atenció en el colíder Corunya, que visitarà el Poliesportiu el divendres (21.00 hores). Serà un duel amb el lideratge en solitari en joc entre dos dels quatre equips que més punts a favor tenen. Els altres són Melilla i Lucentum, a qui el River ja ha vençut. Corunya pot ser el punt d'inflexió per pensar que la permanència és ja un objectiu que es queda petit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT