PUBLICITAT

El Guardiola del Principat

  • Peñarroya està sent protagonista amb un discurs caut per evitar el relaxament del vestidor i per blindar-lo de l'ambient d'eufòria que transmet l'afició
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya es rasca la cella en una roda de premsa a la seu del club Foto: TONY LARA

Temperamental en la pista, no para de donar instruccions i moure's de banda a banda. Amb el cap cot en les rodes de premsa i responent aixecant les celles amb mirada inofensiva, amb un to de veu d'aire sincer i lineal. Pep Guardiola i Joan Peñarroya no s'assemblen en res en la cara però sí en que van rapats al zero o amb el cabell a l'u, assíduament apareixen amb barba de no se sap quants dies i sobretot, tenen una metodologia i una estratègia de comunicació idèntica.

La roda de premsa d'ahir per analitzar la victòria a Ourense no és més que un altre exemple de la similitud que hi ha entre l'ex entrenador del Barça, que ja és una llegenda del futbol, i el tècnic que està fent possible el retorn del River a l'elit del bàsquet espanyol. Ahir va oferir un altre recital de tòpics a cada pregunta que li plantejàvem els periodistes: ¿El River té marge de millora? «Sí, però els altres equips també». ¿Creu que es pot parlar de lluitar per l'ascens? «L'objectiu és la permanència. Hem de continuar treballant i mirant partit a partit. No pensem en arribar bé al Nadal o al play-off [lapsus!], sinó en el divendres que ve». ¿Per què l'equip arriba amb tant oxígen als últims minuts? «És una tasca col·lectiva, de tot l'equip tècnic. Fa tres anys que funcionem així».

I un llarg etcètera. Ni una paraula fora de to. Peñarroya està sent protagonista amb un discurs caut, de màxim respecte per a tothom, que no se surt de la línia protocol·lària i que per sobre de tot busca dues coses: evitar el relaxament d'un vestidor que amb un cinc de cinc té la moral pels núvols i blindar-lo de l'ambient d'eufòria que transmet l'afició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT