PUBLICITAT

Petició per crear un logotip de Google andorrà

  • El creador de la iniciativa és Josep Martínez, president de l'associació Màxima 6, i que només en 24 hores ha aconseguit gairebé les 100 firmes que es necessiten per tirar la petició endavant
05102012_doodle
Proposta pel doodle andorrà. Foto: Josep Martínez
La petició per crear un logotip de Google andorrà (Doodle) s'ha presentat aquest diumenge a la xarxa www.change.org i ja s'ha aconseguit que la proposta arribi als fundadors de Google Inc. perquè l'estudiïn. El creador de la iniciativa és Josep Martínez, president de l'associació Màxima 6, i que només en 24 hores ha aconseguit gairebé les 100 firmes que es necessiten per tirar la petició endavant. Ara, cal veure si Larry Page, Eric E. Schmidt, Sergey Brin, i Nikesh Arora de Google Inc. accepten la proposta. Així ho ha explicat Martínez a l'ANA, on, a més, ha assegurat que no s'esperava aquesta bona acollida de la iniciativa. Si la proposta fos acceptada, 'el Doodle andorrà tindria un cost zero i suposarà milions d'inputs de gent que coneixeria el Principat' a través del popular logotip del famós cercador. Els doodles són logotips alternatius a l'oficial que apareixen en el motor de la cerca amb la intenció de rememorar esdeveniments especials.
Per presentar el Doodle, Martínez va crear una petició a la pàgina on exposa els motius per fer la seva demanda: Andorra és un petit país, amb dificultats, com gairebé tots, i la seva font bàsica de recursos és el turisme. Per això destaca que és fonamental donar-se a conèixer de manera original i poc costosa, i en aquest sentit, considera que un doodle propi permetrà generar curiositat per conèixer el país a tots els racons del món.

Tal com reconeix el propi creador de la iniciativa, 'en aquests moments on es destinen tants milions a fer promoció del país, cal buscar fórmules imaginatives i eficaces' i en aquest cas, segons ha posat en relleu, 'el cost és zero'. Si s'arribés a acceptar la demanda, els responsables de la pàgina han de comunicar-li a Martínez que han tramès la seva petició a Google Inc. El següent pas, si la iniciativa tirés endavant, seria estudiar de quina manera el Doodle promocionaria el Principat. Segons el promotor d'aquesta acció, que a més ha creat una imatge que va ser consensuada entre els membres del Facebook de Màxima 6, 'si arribés aquest hipotètic  cas ja ho deixaria tot en mans d'Andorra Turisme, i jo ja em donaria per satisfet haver arribat fins aquí'. La imatge actual substitueix les dos O de Google pel logotip del Principat, i el fons són quatre imatges d'Andorra en les diferents estacions.

Tot i que s'arribi a les 100 firmes, es pot continuar ampliant el nombre de mostres de suport. De fet, 'quantes més, millor', ha dit Martínez, perquè d'aquesta manera, 'es veurà que la causa té molt suport'. Per això, ha animat la població a que faci el gest de firmar la petició, subratllant el fet que 'és una acció gratuïta i una recompensa infinita, ja que donaríem a conèixer Andorra a tots els racons del món'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT