PUBLICITAT

Crèdit Andorrà i Andbank negocien comprar les accions de Bankia i Sabadell a Inversis Banco

  • El portal de notícies espanyol Vozpopuli ha informat que Bankia té el 38% i Sabadell el 15%, i per tant, el comprador es faria amb el control d'Inversis
05102012_inversis-banco
Inversis Banco. Foto: ANA
Crèdit Andorrà i Andbank haurien contactat amb els accionistes d'Inversis Banco, Bankia i Banc de Sabadell, per comprar les seves participacions, segons informa el portal de notícies espanyol Vozpopuli. Segons aquest mitjà, com que Bankia té el 38% i Sabadell el 15%, el comprador es faria amb el control d'Inversis. Fonts dels accionistes han reconegut que en les últimes setmanes hi ha hagut converses amb Crèdit Andorrà i Andbank, amb especial intensitat en el cas dels primers. A més, fa unes setmanes també hi va haver contactes amb BPA. En canvi, de moment, les entitats andorranes no han confirmat ni desmentit la notícia.
Segons la notícia apareguda al portal Vozpopuli, l'objectiu de Bankia i Banc de Sabadell és desfer la seva posició en el banc en línia Inversis ja que no només els consumeix capital, sinó que a més els canibalitza el seu propi negoci. Per aquest motiu, estan operant de forma conjunta per sortir-ne alhora. Així, el comprador es faria amb el 54% de l'entitat, mentre que la resta quedaria en mans d'inversors com El Corte Inglés o Indra, que han manifestat sempre la seva voluntat de permanència.

En canvi, per les entitats andorranes Inversis és una opció que els solucionaria 'molts problemes de cop', entre altres coses perquè disposa de fitxa bancària. D'aquesta manera, els bancs del Principat poden continuar desplegant-se en el mercat espanyol 'per operar amb normalitat amb els seus clients en el lloc d'origen'. A més, Inversis és societat de valors, està especialitzada en dipòsits i té un gran contacte amb agents financers que mouen carteres de banca privada.

D'altra banda, el portal Vozpopuli xifra en 7 milions d'euros la venda feta per Bankia a BPA de l'entitat Nordkapp, provinent de Bancaja.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT