PUBLICITAT

Els botiguers de Riberaygua no es plantegen tallar el trànsit

  • El comú reitera la seva voluntat de diàleg i prepara un pla d'embelliment global de l'eix comercial
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una vista de Riberaygua, on els petits comerciants mantenen el pols amb el comú Foto: TONY LARA

L'Associació de petits comerciants d'Andorra la Vella aposten per obrir vies de negociació amb les autoritats comunals en les seves demandes per a la reactivació del barri. Tot i que alguns botiguers que no formen part de l'entitat s'han manifestat partidaris de portar a terme accions més contundents davant la manca d'acords amb la corporació local -fins i tot parlen de tallar l'avinguda a la circulació -, la vicepresidenta de l'associació de petits comerciants d'Andorra la Vella, Rosa Pascuet assegura que l'entitat com a tal mai s'ha plantejat aquesta mesura de força, ni d'altres semblants.

En un escrit adreçat al cònsol menor de la parròquia, Jordi Minguillón, Pascuet assegura que els impostos que paguen haurien d'anar en concordança amb el nombre de visitants dels carrers ja que no consideren just que el tracte a nivell fiscal hagi de ser tan equitatiu entre uns i altres, «la voluntat comunal cada cop està més allunyada de la realitat dels petits comerciants», afegeix Pascuet.

L'esmentada associació manifesta el seu malestar ja que «sembla que l'únic que els interessa és que obrin i tanquin comerços perquè això no afecta a les arques comunals». En l'actualitat els impostos de radicació que paguen els comerciants de l'avinguda Riberaygua i del carrer Maria Pla són semblants als d'altres vies que formen part de l'eix comercial de la capital del país.

crisi greu/Els petits comerciants en general estan patint la crisi d'una manera més cruenta que la resta del sector i les seves queixes van en augment al no sentir-se escoltats suficientment per l'administració; consideren que no s'estan portant a terme accions més contundents que permetin la dinamització de les zones que no estan enclavades justament en les artèries principals de la capital. Mentre l'activitat econòmica minva a mesura que passa el temps, les promeses continuen en paper mullat.

Més negociació / Les autoritats comunals segueixen expressant la seva voluntat de diàleg amb les tres associacions de comerciants: Meritxell, Prada Ramon i Centre històric, i recorden que les reunions són obertes i els comerciants que ho desitgin hi poden participar.

El comú insisteix en la negociació i considera que cal posar «fil a l'agulla» per tal d'aconseguir acostar posicions tot i que el context econòmic actual no sigui el més adient. En principi aquesta setmana està prevista una reunió del cònsol menor amb les associacions de comerciants.

Recerca de solucions / Jordi Minguillón manifesta que la solució ha de ser necessariament global i, en aquest sentit reitera que el comú treballa en un projecte d'embelliment general de l'eix comercial que permeti determinar quines actuacions es poden fer i quines no des d'una visió el més realista possible tenint en compte la situació econòmica actual. La corporació local confia que el pla pugui veure la llum en els propers mesos, tot dependrà de si hi ha prou diners en caixa per tirar-ho endavant. De moment no es coneixen els detalls de les actuacions que es pensen realitzar per aconseguir les millores que els botiguers reclamen. Un cop enllestit el pla es licitarà a través d'un concurs públic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT