PUBLICITAT

Les competicions més destacades, el pròxim estiu

R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El director tècnic de la FAA i entrenador, amb Llovera, en una sessió Foto: ÀLEX LARA

Assegura Abraham Férriz que el més important ara que els joves que tenen de futures promeses sàpiguen i, sobretot, puguin assumir la càrrega de treball que s'els imposarà durant aquesta tardor i l'hivern. Els dubtes són molts, perquè són edats en què hi ha infinitat de factors que juguen en contra de l'esport d'elit. Entre ells, fonamentalment, les relacions socials i els estudis, els quals mai han de ser un segon plat. Ara bé, l'exigència física serà forta.

Per exemple, la jove Cristina Llovera assumeix el que vindrà, tant pel que fa a les curses com als entrenaments, però no amaga que mira el calendari amb incertesa «perquè el primer són les classes, els exàmens, i no vull deixar-ho de banda». Compaginar serà la feina complicada.

Així, el calendari més important de competicions internacionals per a les joves promeses estarà encarat al pròxim estiu, això és 2013. La primera gran prova serà els Jocs dels Petits Estats de Luxemburg per als quals primer s'hauran de classificar. La cita és del 27 de maig a l'1 de juny. Després, superada la meitat del mes, arrencaran a Mercin (Tuquia), els Jocs del Mediterrani. Seran del 20 al 30 de juny.

Més tard, al mes de juliol, hi haurà certa acumulació de competicions. Primer del 10 al 14 de juliol, amb el Campionat del Món juvenil que se celebrarà la ciutat ucraïnesa de Donetsk. Aquí ja hi haurà màxima exigència. Per exemple, la jove Llovera sap que haurà de fer la mínima per ser-hi, i això és 12.45s en els 100m, quan ella té 12.73s. La feina d'entrenaments de tardor i hivern haurà de donar els seus fruits tant en ella com en la resta de promeses.

Gairebé al mateix temps de la cita ucraïnesa, de l'11 al 14 de juliol, l'Europeu sub-23 de Tampere (Finlàndia), i del 14 al 19, els Jocs de la Joventut (FOJE) a Utrecht (Holanda). Per acabar, del 18 al 21 de juliol, Europeu Júnior a Rieti (Itàlia). A més, cal afegir que del 22 al 23 de juny es disputarà la Copa d'Europa per equips, i segons creu Férriz «tres quarts seran de Tecnificació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT