Màxima compenetració en els Isards per derrotar Sèrbia 23-26

• Una penalitat a tres minuts del final mata el partit contra els serbis i deixa Andorra amb sis punts
BELGRAD

La selecció i el cos tècnic, ahir al camp després de vèncer Sèrbia Foto: FAR

la selecció andorrana de rugbi va donar ahir un pas de gegant en la classificació de la Copa FIRA en derrotar Sèrbia a domicili per 23-26. El partit va estar marcat per la compenetració de tot l'equip, en comunió constant amb el nou cos tècnic, el que va suposar el camí cap al triomf. A tres minuts del final, i quan el matx es trobava amb empat a 23, una penalitat de Marc Abelló va posar un 23-26 que va resultar definitiu en el marcador. Així, els Isards sumen la primera victòria en tres partits, i amb sis punts pugen fins a la tercera posició de la classificació, empatats precisament amb els serbis, que ahir van sumar un punt de bonus defensiu.

Andorra va començar amb una penalitat a favor, obra d'Abelló, però els locals van empatar també de penalitat poc després. El 3-3 es va trencar amb dues penalitats consecutives d'Abelló, que posava el 3-9, però Sèrbia va respondre amb un assaig transformat per avançar-se 10-9. Abans del descans, però, Andorra havia de dir molt encara, i una penalitat va canviar el rumb del matx (10-12), tot i que els serbis la van neutralitzar amb idèntica acció (13-12).

En la represa, Andorra es va tornar a avançar gràcies a Abelló (13-15), però un nou assaig transformat dels serbis tornava a complicar la vida de l'equip que dirigeix Philippe Filiatre. Del 20-15 es va passar al 20-18 gràcies a un drop de Roger Fité, i tot i que Sèrbia va respondre amb una nova penalitat (23-18), un assaig posterior d'Albert Canturri va posar la igualada al marcador (23-23). Quan faltaven tres minuts per al final, els Isards van aconseguir avançar-se per última vegada amb una penalitat. El 23-26 ja va ser definitiu.

«S'ha notat molt aquesta unió entre els jugadors i el nou tècnic», va dir ahir el president de la Federació (FAR), Xavier Vilasetrú. «Ha sigut un partit en què hem dominat i és molt positiu per nosaltres. Ara ens toca descansar i consolidar tot això per rebre Letònia al març», va cloure el president. L'equip torna avui.