PUBLICITAT

Sun Peaks i Les Arcs, les rivals per als Mundials

  • El delegat de la FIS, Luc Cristina, dóna el primer vistiplau a la pista Riberal, amb futures millores
RAFA MORA
PAS DE LA CASA

Periodic
El responsable d'homologació de pistes FIS per al Quilòmetre Llançat, Luc Cristina, enregistra ahir la zona Foto: TONY LARA

Luc Cristina, responsable d'homologacions de pistes de la FIS per a la competició mundialista del Quilòmetre Llançat, va visitar ahir la pista Riberal de Grandvalira per donar, finalment, el seu primer vistiplau. Va marxar amb bones vibracions i amb el compromís de les modificacions que s'han de fer, com ampliar la zona final fins els 60m. La intenció era canviar l'actual pista de les Antenes per aquesta de Riberal, ja que no agradava als esquiadors la part final de frenada d'Antenes, amb 150m per aturar-se, mentre que l'adaptada del Riberal en tindrà 400m. A més, la intenció és que Riberal aporti una velocitat màxima de 180 km/h, mentre que ara el rècord estava en 166 km/h. A més, si bé estava clar que Andorra està al calendari de la Copa del Món de 2013 i 2014, també entra en la lluita per rebre els Campionats del Món de 2015, tot i que ho haurà de lluitar amb altres dues estacions candidates: Sun Peaks, de Canadà, i Les Arcs, de França. «Totes tres estan molt igualades», va dir Cristina ahir durant la seva visita a Riberal.

Nadal Antor, director d'activitats de Grandvalira-Saetde, va ser el mestre de cerimònies per intentar convèncer Cristina de les virtuts de la pista Riberal. No va necessitar res més que ensenyar-li la zona, i el va acabar de convèncer mostrant-li el compromís per adaptar la zona. Això serà, fonamentalment «treure un bony de la part mitja i ampliar la part final», segons Antor. Això suposarà una obra que es farà el pròxim estiu –aquest hivern la Copa del Món tornarà a ser a les Antenes–, mentre que la inversió no hauria de disparar-se massa, segons Antor: «No tenim un pressupost, hem d'esperar als possibles consells que ens diguin ells i llavors farem, però en principi no serà una gran despesa».

CARACTERÍSTIQUES DE RIBERAL / La pita Riberal, quan sigui adaptada per al Quilòmetre Llançat, sumarà 500m de zona cronometrada, més els 400m de frenada, amb un desnivell de 180m i una amplada de 60m. Aquesta amplada s'ha d'unificar en la part baixa, on s'haurà de fer la gran obra projectada.

LUC CRISTINA, SATISFET / Segons el delegat de la FIS, Luc Cristina, la Riberal és una pista ideal pel seu pendent i per l'exigència per als esquiadors, ja que demanarà una alta velocitat d'inici: «És genial que des de l'inici es pugui agafar una velocitat propera als 180 km/h». Amb tot, Cristina va deixar clar que hi ha treball per fer: «La pista s'ha de posar en millors condicions. La primera part de la pista no té cap problema, està molt bé, però la segona s'ha d'arreglar el perfil de la muntanya, s'ha d'acabar d'allisar». Cristina examinarà ara el projecte que ja té en les mans.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT