PUBLICITAT

L'Apaag qualifica de «grollera» i «barroera» l'actitud del CFPA

  • L'Associació anuncia que està en tràmits de formalitzar el registre com a entitat sindical
  • La junta nega no tenir representativitat?i recorda el suport que va rebre dels afiliats
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La reunió que l'Apaag i el SEP van celebrar el setembre passat Foto: TONY LARA

La junta de l'Associació de personal adscrit a l'administració general (Apaag) va respondre ahir a les crítiques expressades pel Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CPFA) en la qual es qüestiona la letigimitat de l'associació del cos de funcionaris i també la del seu president, Albert Verdú.

La missiva, com és natural, no ha caigut gens bé, i obre una ferida més gran entre el moviment sindical dels funcionaris que hauran de dialogar de forma separada amb el ministre de Funció Pública, Jordi Cinca, sobre el model de jubilació que finalment s'acaba imposant. El que està clar és que la disputa ja no només és exclusiva entre l'Executiu i els seus empleats, sinó que aquests afronten una negociació clau per al seu futur de forma separada.

La carta del CFPA no ha fet més que encendre els ànims. Ahir, fonts de la junta de l'Apaag van qualificar de «cop baix que no servirà per a res» la carta que des del CFPA s'ha fet arribar a Cinca. En aquest document s'al·lega que l'Apaag no està legalment constituïda ni inscrita, «i per tant no gaudeix de la deguda legitimació per a dur a terme cap tipus d'actuació en representació de cap funcionari». També es constata que el Comitè Executiu no ha estat escollit mitjançant cap procés electoral, i que la presidència d'Albert Verdú està en funcions «i no es por erigir en representant de cap col·lectiu»

La junta de l'Apaag discrepa i ahir ho va fer notar. Després de titllar de «grollera o barroera» la carta, va lamentar que aquest tipus de polèmica «no beneficia» als sindicats de la funció pública».

Així va mateix, va recordar que les relacions amb el sindicat de la Policia havien estat cordials fins que aquest va decidir abandonar la Plataforma per vetllar pels seus propis interessos de cos especial.

Quant a l'acusació de la falta de legitimitat, des del comitè executiu de l'Apaag van reconèixer que no es troben inscrits al registre de societats ni al sindical, però que es tracta d'una de les associacions més antigues del país que disposa d'uns estatuts que han estat aprovats en votació pels afiliats i admesos per l'Executiu. En aquest sentit, la junta va avançar que ja està en mans d'un advocat per formalitzar la inscripció al registre de sindicats.

De forma col·legiada / Més enllà dels formalisme, des de l'Apaag es va voler destacar que la legitimitat l'atorga el suport dels socis, i que les decisions les adopta la junta «de forma col·legiada i no un sol individu».

A més, van precisar que no hi ha cap base legal per llençar aquestes crítiques i que «el que es vol és apartar el vot de 400 afiliats de l'Administració». Quant a les relacions i els interessos dels diferents empleats que treballen a l'Administració, des de l'Apaag es va valorar «que són situacions diferents, i per això el Govern està fents els contactes de forma separada, perquè les similacions donen causístiques diferents». L'entitat va voler assenyalar que ara estan només dialogant i que no s'ha iniciat un procés negociador, que dependrà del marc de pensions que es plantegi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT