PUBLICITAT

Els botiguers de Riberaygua mantenen el pols amb el comú

  • Els comerciants acusen la corporació comunal de només voler recaptar diners
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els botiguers de Riberaygua durant una sessió informativa amb els cònsols d'Andorra la Vella Foto: TONY LARA

L'Associació de petits comerciants d'Andorra la Vella considera que la voluntat comunal cada vegada està més allunyada de la realitat d'aquest col·lectiu respecte a les seves demandes per a la reactivació del barri. En un escrit que la presidenta de l'entitat ha fet arribar als cònsols de la capital, Rosa Pascuet es mostra molt crítica respecte a la manca de solucions a una problemàtica que es perllonga des de fa molts mesos.

En la carta es manifesta la indignació dels botiguers de l'avinguda Riberaygua i del carrer Maria Pla davant les promeses incomplertes pel Comú d'Andorra la Vella i el tracta desigual que reben respecte als comerços de l'avinguda Merixtell. Per a Pascuet, «els impostos haurien d'estar en concordança amb els visitants dels carrers, no és el mateix, que circulen 100 que 1.000 persones». Al respecte, hi afegeix que «donat que no tots els carrers del país són els mateixos, els criteris comunals tampoc haurien de ser els mateixos».

Recaptació / Els botiguers es mostren contundents alhora d'acusar a la corporació local de preocupar-se més per l'entrada de diners que no d'intentar ajudar al comerç de la capital. Pascuet explica que «sembla que l'únic que els interessi és que obrin i tanquin comerços perquè això beneficia a les arques comunals».

Els petits comerciants manifesten el seu malestar per les promeses incomplertes de les autoritats comunals que fan cas omís a les seves reivindicacions. Segons l'Associació, entre aquest paquet de promeses destaquen la retirada de vehicles i contenidors que tapen els aparadors de les botigues, l'enllumenat, així com un esforç per dotar la zona d'un mobiliari urbà més modern i funcional. Pascuet manifesta el seu descontentament per la manca de voluntat comunal per arribar a un entendiment, però en canvi es mantenen els mateixos criteris de recaptació quan cada dia «és fa més feixuc mantenir obertes les nostres botigues»

Si les coses continuen com fins ara els comerciants es mantenen ferms en la seva amenaça d'arribar a tallar l'avinguda ala circulació. Una mesura de força a la qual es veurien abocats després de sentir-se «excessivament desprotegits» per les autoritats comunals. Pascuet creu que la situació cada dia que passa empitjora perquè són cada cop més els comerços que baixen la persiana per última vegada, creant una imatge poc adient pel possible comprador.

Propera reunió / La setmana entrant està prevista que el cònsol menor de la parròquia, Jordi Mingillón es reuneixi amb les Associacions de comerciants d'Andorra la Vella per intentar acostar posicions. Una trobada, a la qual no ha estat convidada l'Associació de petits comerciants, «per enèsim cop no hi som presents», assenyala Pascuet, que manifesta la seva indignació per no comptar més que «per pagar impostos».

El cònsol menor de la capital Jordi Minguillón reitera que continua la voluntat de diàleg i negociació amb els comerciants per tal d'arribar-hi a acords. Uns interlocutors que per a ell han de ser les tres associacions que conformen l'eix comercial d'Andorra la Vella: Meritxell, Prada Ramon i Centre històric.

pla d'envelliment/ Minguillón pensa que projecte global d'envelliment de l'eix comercial que s'està elaborant pot ajudar en gran part a fer realitat les demandes dels comerciants. Tot i que no té data d'execució, –dependrà de si hi ha diners a la caixa comunal– la voluntat del comú és tirar-ho endavant el més aviat possible, licitant-lo a través d'un concurs. La presidenta de la FACA, Susanna Venables es manifesta partidària que«cada entitat de botiguers tingui el dret a reclamar el que vulgui», i no es pronunciaren com a federació. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT