PUBLICITAT

El Consolat del Regne Unit a Andorra tancarà el gener de 2013

  • La mesura es pren per la poca afluència d'usuaris
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos britànics celebrant el jubileu de la Reina d'Anglaterra Foto: ANA / M. C.

L'oficina consular del Regne Unit a Andorra tancarà les seves portes a partir del gener de 2013, segons un comunicat de l'Ambaixada britànica a Madrid, en el que han volgut deixar clar que aquest tancament no repercutirà ‘en el servei consular que els britànics reben al Principat'.

L'Ambaixada britànica a Madrid ha comunicat que donada la poca afluència de ciutadans britànics a l'oficina consular que el Regne Unit manté a Andorra la Vella des de 2008, i a què la majoria de les intervencions d'assistència a aquests ciutadans es realitzen a altres llocs com ara hospitals, hotels,..s'ha considerat oportú el tancament del local consular. Això no repercutirà en l'exercici de les funcions de la cònsol honorària a Andorra, Fiona Dean.+

La cònsol seguirà prestant l'assistència necessària a ciutadans britànics que es vegin en una situació d'emergència personal, i continuarà comptant amb el suport de l'equip del Consolat Britànic a Barcelona.

Les visites a Andorra que de forma regular realitzen representants del Ministeri d'Afers Exteriors i de la Commonwealth del Regne Unit no es veuran alterades pel tancament de l'oficina. Es calcula que uns 3.000 britànics resideixen de forma permanent o temporal al Principat.

Andorra rep una mitjana de 25.000 visites del Regne Unit cada any, i es calcula que uns 3.000 britànics resideixen de forma temporal o permanent a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT