PUBLICITAT

La pluja dóna una treva al turisme en un inici de pont suau

  • Els comerciants del Pas asseguren una acollida millor del que esperaven
L. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Retencions a l'entrada de la frontera, ahir Foto: TONY LARA

La pluja va amenaçar el temps ahir a l'inici del pont de Tot Sants, però definitivament va donar una treva i, tot i el cel nuvolat, durant la festivitat de primer de novembre es va poder evitar un temps passat per aigua. Tot i així, l'entrada de vehicles va quedar una mica per sota de les previsions –s'esperen uns 62.100 en tot el pont–, motiu que els hotelers veuen en que realment l'afluència destacada serà a partir d'avui. Amb el cas particular del Pas de la Casa, on els comerciants van celebrar que hi va haver més moviment de l'habitual.

El portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra, Óscar Julián, va comentar ahir que serà entre avui i demà quan es donin més entrades i el moment en que hi hagin més habitacions ocupades. Tal i com va explicar prèviament, entre el 67% i el 75% està previst que s'omplin els hotels. Ahir, però, va reconèixer que no hi havia l'afluència prevista. Si bé el temps no va afectar tan negativament.

Contràriament, al Pas de la Casa, l'associació de comerciants va dir que «es va notar molta activitat». A la frontera amb França, on esperen l'arribada de la neu el més aviat possible per obrir oportunitats, el portaveu de l'agrupació, Jean Jaques Carrier, va explicar que «està sent un pont positiu», si bé no s'esperava una acollida notable, ja que la temporada d'estiu ha sigut més aviat normal.

D'altra banda, l'entrada de vehicles al Principat ahir va estar inferior a la prevista per l'Àrea de Mobilitat. Des de l'Àrea de Mobilitat es vadetectar una afluència per sota de les previsions. En alguns moments del matí es van veure petites retencions d'entrada al país per la frontera del Riu Runer, i a la tarda es van donar cues de sortida, petites al Riu Runer, i de fins a tres quilòmetres pel Pas de la Casa, però sense retencions significatives, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT