PUBLICITAT

Els hotelers celebren l'entrada del Cirque du Soleil a l'estiu

  • Esperen que sigui una data fixa al calendari i que es mantingui en el temps per dinamitzar el sector
L. GARRIDO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge de l'espectacle del Cirque du Soleil a Quebec Foto: EL PERIÒDIC

Després de l'anunci de la possible entrada del Cirque de Soleil a Andorra, les reaccions no s'han fet esperar. El Govern espera que l'espectacle dinamitzi l'oferta cultural i turística del Principat per a l'estiu, bastant desolat en comparació amb l'hivern, i que rellanci el sector al mes de juliol, per quan està previst que desembarqui el show si acaba arribant-se a un acord ferm. I per part dels hotelers, aquesta és una bona noticia per a celebrar.

El portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra, Óscar Julián, va opinar ahir que «qualsevol acció d'aquest tipus que es faci és positiva». Una opció que afirma està ben emmarcada dins de les accions que s'estan prenent des del Govern per millorar la situació, sobretot a la temporada d'estiu.

«Ara és una època difícil, i per això és bo que es dinamitzi el sector per poder reactivar l'activitat». I va dir que «aquest és un esdeveniment i un espectacle que atraurà més visitants». Una acció per aprofitar i que afirma «no s'ha de qüestionar» perquè es necessiten més com aquesta.

«Ens falta alguna cosa, necessitem més atracció de turistes», va refermar Julián, que a més va dir que no és només aquest show, sinó que es necessiten un seguit d'espectacles similars per aconseguir una quota major que sigui notable als mesos d'estiu.

«No podem valorar l'acció d'un únic espectacle, perquè un show d'aquest nivell necessita d'assentar-se en temps amb una bona continuïtat», va explicar Julián. Segons ell, un factor important és poder lligar la marca Andorra amb el conegut espectacle circense. I per això serà necessari que aquest s'acabi convertint en una data fixa dins el calendari d'estiu al Principat.

El portaveu dels hotelers no evita reconèixer que molta gent, per proximitat, vingui només a passar un dia i no es quedi a dormir. Però, d'altra banda, també espera que molts visitants vinguin atrets pel Cirque du Soleil i ja es quedin a fer compres o acabin seduïts per altres activitats.

Pol d'atracció turística / Segons va explicar el ministre de Turisme, Francesc Camp, l'aparició del Cirque a Andorra ha de convertir-se en un «pol d'atracció turístic». Això no és cap altra cosa que allò que, també segons el titular del Govern, el que li falta a l'«atomitzada» oferta de lleure d'estiu.

Des de fonts públiques es pensa en invertir a través d'Andorra Turisme entre 2,2 i 2,5 milions d'euros per associar la «marca Andorra» al Cirque du Soleil. Això sí, seria un muntatge fet a mida i que es representaria exclusivament al Principat. Un show que encara s'ha de concebre. Un equip del Cirque du Soleil vindrà durant la primera quinzena de novembre per identificar possibles emplaçaments i elaborar durant els 30 dies següents el «concepte creatiu». A més, les entrades s'espera que siguin més econòmiques i que es pugui veure gratis si no s'accedeix a cap seient.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT